Afşin'e 6 aydır, "Proje Kenti Afşin" projeleriyle hareket kazandıran Afşin Kaymakamlığı Ramazan Bayramının ardından projelerini noktalıyor.
Afşin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Fermanlarda Ashab-ı Kehf"  ve "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projeleri için yarın Afşin Hükümet Konağında düzenlenen açılış ve tanıtım organizasyonu gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " Afşin'de göreve başladığımız iki yıldır ilçemizin ve bölgemizin en büyük kültürel, tarihi ve dini değeri olan Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesiyle ilgili kaymakamlığımız bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmaya gayret gösterdik. Özellikle son 6 aydır Afşin'imizde "Proje Kenti Afşin" adıyla projeler zinciri başlattık. 181 projeyi okullarımız ve kurumlarımızla birlikte uyguladık. Bu projelerimizden  "Fermanlarda Ashab-ı Kehf" ile "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projelerinin açılış ve tanıtım töreni 22 Temmuz 2015 Çarşamba günü Afşin Hükümet Konağında gerçekleştirilecek."dedi.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Fermanlarda Ashab-ı Kehf" projesi, Osmanlının Ashab-ı Kehf'e ilgisinin ortaya çıkarttığını kaydetti.

Ashab-ı Kehf'in yavaş yavaş hak ettiği yere ulaştığını söyleyen Kaymakam Aksoy çalışmaların tanıtım için çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti. Aksoy, " Proje kenti Afşin projelerimizden biri olan "Fermanlarda Ashab-ı Kehf” projemiz özellikle Ashab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine alınmasından sonra, Büyük Cihan İmparatoru Osmanlı Devletinin ferman ve beratlarında Afşin Ashab-ı Kehf olarak nitelendirmesi ilçemiz açısından çok büyük önem arz ediyor. Afşin Kaymakamlığı olarak gün yüzüne çıkmamış 9 adet ferman ve beratların tercümelerini yaptırdık."  diye konuştu.

Aksoy: "Afşin'e kalıcı eserler bırakmak için çalıştık”

Afşin'de görev yapan çeşitli branştaki öğretmen arkadaşlarımızla birlikte, 'Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal' projesi kapsamında çok önemli bir çalışmanın altına imzamızı attığımıza inanıyorum. 

Öğretmenlerden oluşan grup değişik zaman ve mekanlarda, Afşin'in birçok yerinde Aşık Mahsuni Şerif'in iki parçasını seslendirdi ve 10 dakikalık bir klip çekti. 

Bu proje Afşin'in bütün güzelliklerini ve tarihini anlatıyor. Önümüzdeki Çarşamba günü bu iki projeyi de halkımıza tanıtacağız. " açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi