Afşin Kaymakamlığı, ihtiyaç sahipleri için iftar yemeği verdi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, kaymakamlık tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

Atatürk Parkı girişinde kurulan iftar sofrasında Afşinli vatandaşları ağırlayan Afşin Kaymakamı Budan, amaçlarının Afşinli vatandaşlarla aynı masada oturarak manevi duyguları paylaşmak olduğunu belirtti.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu ifade eden Budan, "Mübarek üç ayların içerisindeyiz. Maneviyatın, ibadetin, hoşgörü ve yardımlaşmanın zirve yaptığı onbir ayın sultanı Ramazan ayını idrak ediyoruz. Afşin Kaymakamlığının organizesinde Afşin Belediyesi İftar Sokağı’nda ihtiyaç sahipleri için kurulan iftar sofrasına konuk olduk. Allah ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmasın” dedi.

Kaymakam Budan, "Afşin’imizde belediyemiz tarafından her Ramazan ayında kurulan iftar çadırımızda vatandaşlarımızla bir arada olmak ve birlikte iftar yapmak istedik. Bugün vatandaşlarımızla beraber iftar çadırında beraber iftar edebilme şansını yakaladık. Vatandaşlarımızla bir arada olduk ve Ramazanın manasına uygun bir şekilde vatandaşlarımızla vakit geçirdik. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Burada her gün bin kişiye iftar verilmekte.  Bugün de biz Afşin Kaymakamlığı olarak bu iftar yemeğini üstlendik. Afşinli hemşerilerimiz ve misafirimiz olarak gördüğümüz Suriyeli vatandaşlarımızın oruçlarını açmasına, karınlarını doyurmalarına vesile olduk." diye konuştu.

Budan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Fakir ve zengin ayrımı olmadan insanların aynı sofrada bir araya gelmesi Ramazan ayının ayrı bir güzelliğidir. İnşallah Ramazan ayı boyunca bu bereketi aynı sofrada hep beraber yaşayacağız. Bu vesileyle tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum. Dolayısıyla bize bu imkanı veren Afşin Belediyemize hem bu yemeği hazırlayan Öğretmenevi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Oruç tutan vatandaşlarımızın oruçlarını Allah kabul eylesin. Belediyemizin bu hizmeti de inşallah artarak devam eylesin emeği geçenlere teşekkür ederim."

Afşin Kaymakamlığı tarafından verilen iftar yemeğine, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan, AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi