Afşin'de pazarcı esnafları, Afşin Belediyesi tarafından okutulan 'pazar ve bereket duası' ile mesaiye başlıyor

Afşin Belediyesi tarafından 2016 yılında hizmete açılan 'Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'  her Çarşamba ve Pazar günü okunan 'Pazar Duası' ile birlikte açılıyor. Afşinli esnaflar ve vatandaşlar,  belediye tarafından yapılan bereket duasıyla alışverişlerine başlıyor.

Pazar hoparlörlerinden yapılan duaya pazar yerindeki pazarcılar, alışverişe gelen müşteriler ile birlikte duaya eşlik ediyor. Kimisi oturduğu yerden, kimisi yürürken dua ederek, pazarcılara günün bereket getirmesini diliyor. Esnaf ve vatandaşlar, kazançların, mahsullerin bereketli, helalinden bol kazançlı olması için yapılan duaya hep birlikte el açıp  'amin' diyor.

Afşin'de pazar duasının 1990'lı yıllardan itibaren yapıldığını ifade eden Afşin Belediyesi Zabıta Müdürü Gazi Kalay, " İlçemizde uzun yıllardan buyana pazar yeri sorunumuz vardı. Daha önce ilçe merkezinde yer alan pazar yerimizde tezgahlarımızı pazar ve bereket duası ile açılıyordu. Pazarcı esnaflarımız ve alışverişe gelen vatandaşlarımız yapılan duanın ardından güne başlıyordu. Fakat ilçe pazarının yıkılması ve geçici bir yere taşınmasının ardından bu uygulamaya ara verilmişti. Ardından 2016 yılında Belediyemiz tarafından 2016 yılında hizmete açılan Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda 90'lı yıllarda yaptığımız bereket ve pazar duası uygulamasını yeniden başlattık." dedi.

Haftanın her çarşamba ve pazar günlerinde esnafların pazar tezgahlarını alışverişe hazır hale getirmesinin ardından dua yapıldığını söyleyen Kalay, " İlçemizin pazarı olan günlerde esnaflarımız ve vatandaşlarımız yapılan duanın ardından 'bismillah' diyerek ticaretine başlıyor. Esnaf ve vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Bizlere ve Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e bu uygulamadan memnun olduklarını her seferinde ifade ediyorlar." diye konuştu.

Pazar yerinde 120 adet sabit tezgah bulunduğunu belirten Kalay, konuşmasına şöyle devam etti:

" Afşin'imizin kapalı semt pazarının açılışını kış üzeri gerçekleştirmiştik. Pazarımıza vatandaşlarımız yeni yeni alışmaya başladı. Pazar yerinin düzenli olması ve çeşitlerin artırılmasıyla birilikte vatandaşlarımız artık pazara yönelmeye başladı. Bütün vatandaşlarımızın yararlanması için şehir içi dolmuşlarımızı da pazara yönlendiriyoruz. İnsanlarımız artık ailesiyle birlikte gelerek alışveriş yapması pazara olan ilgiyi gösteriyor. Pazarımız her geçen gün biraz daha canlanıyor. Sebze ve meyve pazarımızın yanı sıra yöresel ürünlerimizin satıldığı bir yerimiz bulunuyor. Pazara fiziki olarak baktığımızda bu bölgede eşi ve benzeri bulunmuyor. Araç park alanlarımız, lokantamız ve esnaflarımızın ihtiyacını karşılayacak her olanak mevcut."

Editör: Haber Merkezi