Afşin Kafkas Kültür Derneği farkındalık oluşturmak amacıyla Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Her yıl binlerce insanın bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çekerek kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Afşin Kafkas Kültür Derneği Kan bağışı etkinliği düzenledi.

‘Kan Bağışı Can Bağısı’ adı altında bağış yaptıklarını belirten Afşin Kafkas Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan, “Bugün Afşin Kafkas Kültür Derneği olarak ‘Kan Bağışı Can Bağısı’ diyerek Afşin’e gelen Kızılay Kan Bağışı Tırına kan vermek için geldik. Amacımız farkındalık oluşturmak. Çünkü kan vermenin önemini hepimiz biliyoruz. Kan bağışı yapmak için illa bizim başımıza gelsin ondan sonra farkında olalım demeyelim. Herhangi bir yakınımız hastamız olduğu zaman bunun değerini anlıyoruz. Biz bu değeri anladığımız için kan bağışı yapmaya geldik. Ortalama 25 kişiyle birlikte gelerek kan bağışlarımızı yaptık. Bütün halkımızın, bütün vatandaşlarımızın gelip bağış yapmasını istiyoruz. İnşallah bir farkındalık yaratarak vatandaşları kan vermeye teşvik edebiliriz. “ dedi.

Kızılay Kan Toplama Merkezi yetkilileri, Kan bağışı yapan Afşin Kafkas Kültür Derneği üyelerine meyve suyu ve meyveli soda ikramında bulundular.

Editör: Haber Merkezi