Afşin Kaymakamlığı, bundan tam 4 yıl önce başladığı “Afşin” isimli kitap çalışmasını tamamlandı. Kaymakam Arıcan, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere takdir belgesi verdi.
 
Afşin Kaymakamlığı ve 11 öğretmenden oluşan ekip uzun bir süre sonra “Afşin “ isimli kitabı tamamladı. Tamamlanan kitap düzenlenen törenle tanıtıldı.
Tanıtım töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Afşin’i sosyal yönden, kültürel yönden, tarihi ve coğrafi yönden tanıtıcı bir kitap hazırladık. Hazırlanan bu kitap yaklaşık olarak 4 yıllık bir zamanın üründür. Bundan milli Eğitim müdürlüğümüzün personelleri, değerli öğretmenlerimizin emekleri ve gayretleri büyüktür. Umuyorum ki bu kültürel eser hem ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak hem de gelecek nesillere Afşin’in bilgilerini aktarmaya katkı sağlayacaktır. Kitabımız 165 sayfa ve tarihi Eshab-ı Kehf külliyesi hakkında bilgiler bulun maktadadır. Ayrıca kitabımızda belde ve köylerimizin tanıtımı, iklimi ve doğası, nüfusu, ekonomisi, sportif faaliyetleri, yemek kültürü, dil hazinesi, şair ve ozanlarımızı anlatan güzel bir eser ortaya çıktı. Afşin 1944 yılında ilçe oldu ve ne yazık ki o günden bugüne kadar böyle toplu bir eser bulunmamıştı. İnşallah Afşin Kaymakamlığı olarak buna da vesile olduk. Bu kitap bir akademik çalışma değildir. Tamamen halkımızın, vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin rahatça ulaşabilecekleri ve rahat, anlaşılır bir eser olması için gayret gösterdik. Bu kitabın hazırlanışında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmalar ardından kitapta emeği geçenlere takdir belgesi verildi.
Editör: Haber Merkezi