Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'na giren sebze ve meyveler Kahramanmaraş, Mersin ve Hatay'dan getiriliyor.

Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda sebze ve meyveler havaların ısınmasıyla yerli ürünler çıkmaya başladı. Yerli ürünlerin çıkmasıyla birlikte fiyatlarda da yavaş yavaş düşmeye başladı.

Tezgahları şenlendiren yaz meyvelerin fiyatları düşüyor

Yerli ürünler çıkmasıyla birlikte fiyatlarda düşmeye başladı.

Erik, nektarı, yeni dünya, kayısı, şeftali ve karpuz gibi yaz meyveleri bir önceki pazara nazaran fiyatları biraz daha aşağı indi.

Meyvelerinin kilogram fiyatları: Karpuz 2.50, yeşil erik 4, kayısı 3, şeftali 3 ile 4, yenidünya 3 ile 4 liradan satılıyor.

Fiyatı düşmeyen tek meyve çilek

Havaların ısınmasıyla birlikte yerli ürünlerde çıkmaya başladı ve birçok meyvelerin fiyatları düşmeye başladı. Fiyatı düşmeyen tek meyve çilek oldu. Çilek 7 liradan satışa sunuldu.

Meyve ve sebzelerinin fiyatlarının yerli ürünlerinin gelmesiyle yavaş yavaş düştüğünü söyleyen Pazarcı Esnafı İlyas Atcı, "Meyve ve sebze fiyatları yerli ürünlerin çıkmasından dolayı yavaş yavaş düşmeye başladı " dedi.

Pazar da vatandaşların en çok tercih ettiği sebze türü olduğunu ifade eden Atcı, vatandaşların pazar da en çok domates, biber ve salatalık bu ürünlere taleplerin yoğun olduğunu söyledi.

Mutfak ihtiyaçlarını pazardan karşılamak için alışverişe gelen vatandaşlar ise, kışa oranla ve yerli ürünlerin çıkmasıyla birlikte pazarın daha ekonomik hale gelmeye başladığını ifade etti.

Vatandaşlar genel olarak pazarda meyve ve sebze çeşidinin artığını ve ilerleyen günlerde fiyatlarda da daha çok düşüş beklediklerini söylediler.

Afşin pazarında sebzenin kilogram fiyatları ise şu şekilde oldu: “ Biber 3, Domates 2.50 ile 3, Patlıcan 2, Kabak 2, Salatalık 2, bezelye 2.50 fasulye 3 ile 5, marul 2, patates 1 ve soğan 1 lira.”

Pazarda en pahalı meyve: Çilek, yeşil erik

Pazarda en pahalı sebze: Biber ve fasulye yer almakta.

Mevsim koşullarında en çok satılan meyvede çilek ve karpuz olurken sebzede ise en çok satılan ürün domates, salatalık ve biber oldu.

Editör: Haber Merkezi