Afşin’de silahaltına alınacak kınalı kuzular acemi birliklerine teslim olmak üzere yola çıkmaya başladı.

Vatani görevlerini yapacak 97/2 tertip asker adayları acemi birliklerine teslim olmak üzere yola çıkmaya başladı. Askere gidecek gençler omuzlara alınarak en büyük asker bizim asker sloganları eşliğinde Afşin Otobüs Terminalinde yakınları ve arkadaşlarının katıldığı asker eğlencesi görev yerlerine gönderiliyor.

Uğurlama öncesi kınaları yakılan ve vatani görevini yerine getirmenin gururuyla askerliğe hazırlanan gençler için de yollarda konvoylar oluşturuluyor. Gelin arabası gibi süslenen araçlara binen asker adaylarını yakınları yalnız bırakmıyor. Askerlerin akraba ve yakınları da "Kınalı kuzuları"nı uğurlamak için otobüs terminaline akın ediyor.
Askerler omuzlara alınarak "En büyük asker bizim asker" sloganıyla otobüslere taşınarak askerlik yapacakları acemi birliklerine uğurlanıyor.

Uğurlama sırasında, duygusal anlar da yaşanıyor. Kimi anneler, askere gidecek çocuklarına sarılıp, uzun süre ağlıyor. Asker yakınları ise gençlerle fotoğraf çektirip, bu anı ölümsüzleştiriyor.

Afşinli kınalı kuzular, askere gitmekten onur duyduklarını ve vatan borçlarını ödemenin gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi