Solo Ses ve Enstrüman Çalmada, 7 birinciliğin 5'i Afşin'de

Afşinli ses sanatçıları, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Solo Ses Ve Solo Enstrüman Çalma Yarışmasından 5 birincilikle döndü.

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen yarışmada, Afşin Halk Ozanları Derneği öğrencileri, Osman ve Kevser Özdemir,  Solo Ses ve solo Enstrüman çalma kategorinde birinci olurken, Elif Godalak ise solo ses yarışmasında birinci oldu. Afşin'in sesleri 7 birinciliğin 5'ini aldı.

Gençlik merkezleri arası solo ses, enstrüman çalma ve şiir okuma yarışmasının il finalleri Kahramanmaraş Gençlik Merkezinde yapıldı. Yarışmaya katılan Osman Özdemir, Kevser Özdemir ve  Elif Godalak, Mayıs ayında Antalya'da  düzenlenecek Akdeniz Bölge yarışmasında Afşin'i ve Kahramanmaraş’ı temsil edecek.

Afşin'den çıkan yarışmacıların çok büyük bir başarıya imza attıklarını ve 7 kategoride verilen birinciliğin 5'ini kendi öğrencileri tarafından kazanıldığını ifade eden, Afşin Halk Ozanları Dernek Başkanı Ahmet Karakaya, öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Konuyla Alakalı açıklamada bulunan Afşin Halk Ozanları Dernek Başkanı Ahmet Karakaya:

“Afşin Halk Ozanları Derneği öğrencilerimiz olan Osman ve Kevser Özdemir, Elif Godalak,  geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta düzenlenen ses yarışmasına katıldı.  Düzenlenen dalda 7 kupa vardı 5 tanesini biz aldık. Çocuklar sağ olsun özveriyle çalıştılar ve çalışmaya da devam ediyorlar. Bu Afşin Halk Ozanları Derneği adına guru verici bir şey. Çünkü Afşin şairleriyle, ozanlarıyla, yazarlarıyla, araştırmacı ve tarihçisiyle ünlü bir memleket. Bu nedenle ben onlara sonuna kadar güveniyorum ve düzenlenecek olan yarışmada başarılar diliyorum.” Dedi.

Solo Enstrüman ve Solo Ses yarışmasından birinci olan Osman Özdemir;  “Ben sola enstrüman ve sola ses yarışmasında 22-29 yaş arasında erkek kategorisinde de iki alanda birincilik elde ettim. Layık görenlere teşekkür ediyorum. Bu süreçten sonra da Akdeniz Bölgesi olarak mayıs ayının ilk haftalarında yarışma olacak. Biz Kahramanmaraş’ı temsil edeceğiz. Çok gururluyum, çünkü Dernek Başkanımız Ahmet Karakaya’nın da söylediği gibi Kahramanmaraş’ı hem enstrüman konusunda hem ses konusunda temsil edecek Afşinli olarak biz olacağız. Hocalarımızın desteğiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " açıklamasında bulundu

18-21 yaş kategorilerinde ise hem solo ses hem de solo çalgı kategorisinde birinci olan Kevser Özdemir ise; “Ben 18-21 yaş kategorisinde hem solo ses hem de sola çalgı dalında birinci oldum. Her şeyden önce Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanımız ve yönetim üyelerine teşekkür ediyorum. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar, her zaman destek verdiler inşallah diğer arkadaşımız Elif Godalak ile Akdeniz Bölge yarışmasında da birinciliği elde etmek için çalışacağız. Emeği geçenlere ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi