Afşin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında, Afşin'in sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Afşin İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan," Afşin'in ana sorunları belirlemek ve bunların çözümü noktasında, birlikte bir sistem belirlemek için böyle bir toplantı düzenledik. Burada Afşin'in sorunlarını belirleyerek çözüme ulaşmak için hep beraber mücadele etmek istiyoruz" dedi.

Afşin Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen programda konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, "7 Haziran Genel seçimlerinde hükümet kurulamadı. Fakat AK Parti olarak 1 Kasım Genel seçimlerinde eskisinden de güçlü bir şekilde tekrar hükümete geldik. Afşin'in eksik kalan hizmetlerini tamamlamak ve önümüzdeki 4 yıl boyunca yapılması gereken hizmetleri görüşmek üzere bir araya toplandık. Bu hizmetlerin yapılması noktasında ilçenin bütünüyle birlikte hareket etmek istiyoruz. Bizler ilçemizin hizmetlerini sonuna kadar takip edeceğiz.

Kahramanmaraş'ımızın TBMM'de 7 milletvekili var ve bizim bunu avantaja dönüştürmemiz gerekiyor" dedi. 

Afşin'imize has taleplerin takibini yapıyoruz diyen Milletvekili Çitil, " Afşin ziyaretimizde sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ettik. Belediyemizin bitirdiği daha doğrusu bir kısmının da devam ettiği Rabia parkını gezdik oradaki çalışmaları ve sosyal alanlarla alakalı çalışmaları inceledik.  Afşin İlçe Belediye Başkanlığımızın hem de Büyükşehir belediye başkanlığımızın yapmış olduğu yolları yerinde gördük, yeni yapılan yollar da var, Büyükşehir Belediyemizin bir takım eksiklerini tamamlamasından sonra asfalt sezonunu kapatma arifesinde olduklarını belirtti" açıklamasında bulundu. 
Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile kömür sahası olan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Verbund Elektrik'e devredilmesi konusundaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Çitil, " Devir konusunda Afşin ve Elbistan bölgemizden vatandaşlarımız sık sık bizleri arayarak bilgi almak istiyor. EÜAŞ Genel Müdürümüzden aldığımız en son bilgilere göre devir işlemleri devam ediyor. İşletmeleri devralacak firma zaman zaman Enerji Bakanlığıyla görüşmelerde bulunuyor ve sunumlar yapılıyor. Şuana kadar devir konusuyla imzalanan bir sözleşme yok" dedi.

Çitil, açıklamasına şöyle deva etti:

"Şuanda bölgede form dağıtarak, talep dağıtanlar olduğu iddia ediliyor. Bu çalışmalar sadece işletmeyi devralacak firmanın önünü görmesi açısından anket nitelikli gayri resmi çalışmalardır. Çünkü şuanda devirle alakalı bakanlık nezdinde resmi bir sonuç olmadığı gibi sonrasıyla alakalı bir çalışmada yok. Bütün görüşmeler olumlu sonuçlanırsa ve Enerji Bakanlığımız onay verirse 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren devir geçerli olacak. Bu noktada bölge halkımızı ve işçilerimizin rahat olmasını istiyorum. Sözleşme imzalanırsa bölge milletvekilleri olarak bu süreci en ufak ayrıntısına kadar takip ediyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Çitil'in ardından konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Daha önce hükümetten bir milletvekilimiz yoktu. 1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından AK Partiden Afşinli bir milletvekilimiz oldu. Önümüzdeki dört yıllık süreçte ilçemize yapılacak hizmetleri ve yatırımları görüşmek üzere toplandık. Bu toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, kurum amirlerimiz kendi bölümle alakalı fikir ve önerilerini sunacaklar. Afşin'imiz için en güzel hizmeti yapmak için birlikte hareket edeceğiz" açıklamasında bulundu.
Tanışma ve istişare toplantısına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi