Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 10 ilde arazi toplulaştırması yapılacak.

Afşin'in de yer aldığı bakanlar kurulunun bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılması ile bazı yerlerin arazi toplulaştırması kapsamından çıkarılması hakkında kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 10 ilde arazi toplulaştırması yapılacak.11 Mart tarihinde Resmi gazetede yayınlanan karar ile aralarında Afşin'in de yer aldığı Adıyaman, Ankara, Çorum, Edirne, Elazığ, Kahramanmaraş, Kırklareli, Konya ve Tokat'ta toplam 323 köy, mahalle ve beldede arazi toplulaştırmasına gidilecek.

Kahramanmaraş'ta 48 Mahallede Toplulaştırmaya Gidiyor

11 Mart 2017 Tarihli ve 30004 Sayılı Resmî Gazete yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre Kahramanmaraş'ta 48 arazi toplulaştırması yapılacak.

Kara göre, Afşin'in 17, Elbistan'ın 23, Ekinözü'nün 5 ve Göksun'un 3 mahallesinde olmak üzere toplam 48 mahallede toplulaştırma yapılacağı ifade edildi.

Afşin'de 17 Mahallede Toplulaştırma Yapılacak

Bakanlar kurulunun bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılması ile bazı yerlerin arazi toplulaştırması kapsamından çıkarılması hakkında kararı sonrasında Afşin'in Alimpınar mahallesi,  Aldaş Mahallesi, Çağılhan Mahallesi, Deveboynu Mahallesi, Emirli Mahallesi, Erçene Mahallesi, Esence Mahallesi, Hüyüklü Mahallesi, Kabaağaç Mahallesi, Anzorey Mahallesi, Kötüre Mahallesi, Nadır Mahallesi, Ortaklı Mahallesi, Ördek Mahallesi, Soğucak Mahallesi, Suluk Mahallesi ve Yazıdere Mahallesi mahallelerinde arazi toplulaştırması yapılacağı belirtildi.

Arazi toplulaştırılması nedir?

Arazi toplulaştırılması, aynı şahsa veya çiftçi ailesine ait olan ancak çeşitli nedenlerle, ekonomik üretime imkan vermeyecek biçimde veya toprak muhafaza ve zirai sulama tedbirlerinin alınmasını güçleştirecek derecede parçalanmış, dağılmış, şekilleri bozulmuş dağınık hale gelmiş, küçük arazi parçalarının ve hisselerinin muntazam şekiller halinde bir araya getirilmesi olarak tanımlanıyor.

Editör: Haber Merkezi