Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin için yeniden hazırlanan 1/5000'lik "Afşin Revizyon İlave İmar Planı" büyükşehir meclisinden geçti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi,  1/5000'lik "Afşin Revizyon İlave İmar Planı"nı oy birliği ile kabul etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği toplantıdan oy çokluğu ile geçen Afşin 'in 1/5000’lik Revizyon İlave  Nazım İmar Planı, askıya çıkarılacak ve 1 ay boyunca da askıda tutulacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Mart ayı olağan toplantısını 8 Mart 2016 Salı günü gerçekleştirdi.

Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantının tutanak özetinin okunup onaylanmasının ardından dört gündem maddesine ilaveten ilave gündem maddelerinin de gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 1.maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın, yeni kadro ihdası ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, levha ve bilgi direkleri çakılması işinde kullanılmak üzere 1 adet şasili araç (kamyonet) alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın, İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, “Kuruluşundan Günümüze Kahramanmaraş Tarihi” 8-10 cilt olarak hazırlanması hususunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, İlimiz Türkoğlu İlçesi 838 ada 3 nolu parselde kayıtlı, Büyükşehir Belediyesine devir edilen müşterek kısmının hizmet binası yapılması şartı ile Türkoğlu Belediyesine devri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, İlimiz Onikişubat İlçesi Fatih Mah. 1694 ada 2 nolu parselde kayıtlı TAM (213,57 m²) yüzölçümlü 44,91 m² lik hissenin satış kararının alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın, Mahkeme Kararı ile değerleme yapılan taşınmazların, AKBEL A.Ş.’ne devri ve Ayni Sermaye artışı ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın, Şehir İmar Planında, Piknik ve Rekreasyon alanına isabetli arsanın, uygun görülecek bir arsa ile takası hususunda Encümene yetki verilmesi ile ilgili teklifi

Gündemin 9. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın, şehrimizin muhtelif yelerinde bulunan iş yerlerinin 5 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Hasılat Paylaşım Rotasyon Sistemine (HPRS) dahil olmayan araçlar için, 2016 Mali Yılı Bütçe Tarifesinde düzenleme yapılması İle ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın, İlimiz Onikişubat İlçesi, Hayrullah Mah. 5098 ada 19 nolu parselde bulunan eski Temizlik İşleri Müdürlük binası olarak adlandırılan işlerinin Onikişubat Belediyesine devir edilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın, özel şirketlere verilecek yetki belgesi ücreti ile baca temizliği eğitim ücretlerinin 2016 Mali Yılı Bütçe Tarifesine eklenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile protokol yapmak için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Devlet Malzeme Ofisi aracılığı ile 20 adet en az 5 metrelik araç alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, Beton Parke, Briket, Bordür ve Boru çeşitleri üretimi için Beton Parke Santrali, Parke Makinesi ve ekipmanları alınması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2016 yılında İl genelinde 125.000 baş sığır için istenilen miktar aşı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, Asfalt Plenti Alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Satranç Federasyonu ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak olarak 7. Uluslararası 5 Nisan Madalya günü satranç turnuvası yapılması hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, Devlet Malzeme Ofisinden 2 adet Hidrolik Kırıcı Alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Satranç Turnuvasında dereceye girecek olan sporculara verilecek ödül tutarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21. Maddesinden 54. Maddesine kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından Afşin İlçesi 1/5000’lik Nazım İmar Planı sunumu yapılarak oy birliği ile kabul edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, bayan meclis üyelerine birer hediye verdi.

Meclis Üyesi Ahmet Canpolat ile Afşin Belediyesi ve meclis üyelerini temsilen bayan meclis üyelerine birer çiçek ve hediye takdim ederek günlerini kutladı.

Bayan meclis üyeleri adına söz alan Meclis Üyesi Ayşe Kılıç ise bayan meclis üyeleri adına teşekkür etti.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun 14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 13.00’te tekrar toplanacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Editör: Haber Merkezi