Milletvekilleri ve Büyükşehirden, Afşin'deki Bayrak Nöbetine Destek

Afşin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, belediye meydanında demokrasi 'nöbeti tutmaya' devam ediyor.

Afşin'de gencinden yaşlısına Türk bayrağını eline alan her kesimden insanlar, darbeye karşı ülkesine sahip çıkmaya devam ediyor. Belediye meydanında toplumun bütün kesimlerinden insanların katılımıyla gerçekleşen demokrasi nöbetinin 16'ıncı gecesinde de 'bayrak nöbetine' devam etti.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz'dan bu yana Afşin'de demokrasi nöbetini sürdüren çok sayıda vatandaşa destek için geldi.

15 Temmuz gecesi Türk milletinin tarih yazdığını söyleyen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, darbe girişimin ardından dünyaya ders verilerek meydan okunduğunu söyledi.

İnsanlık adına kutlu bir yürüyüşe çıkıldığını ifade eden Güvenç, " Türk milleti olarak vatan nasıl sevilir, birlik, beraberlik nasıl olunur, ülkeye nasıl sahip çıkılır ve hainler nasıl rezil edilir bunu bütün dünyaya gösterdik" dedi.

Tüm Türkiye'nin meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuğunu ve vatan beklediğine değinen Güvenç, " Bu ülkenin insanına tankın, silahın, uçakların gücü ve hiçbir hainin yüreği yetmez. Adı FETO da olsa, adı Apo da olsa ne olursa olsun, bu imanın ve iradenin karşısında duramaz. 15 Temmuz gecesinden galip çıkmanın sevincini ve karanlık geceden nurlu bir gelecek kurmanın heyecanını yaşıyoruz. Bunu beraberlik içerisinde birbirimizi severek, sayarak ve çalışarak yapacağız." diye konuştu.

AK Parti'nin 2002 yılından buyana millete hizmetkar olduğunu ve ülkeyi yeniden ayağa kaldırdığını ifade eden Güvenç, konuşmasına şöyle devam etti:

" Ayakta kalmamızın yeğene yolu çalışmaktır. Darbe girişiminde bulunan alçaklar, 10 Temmuz'dan sonra bütün yatırımlarını dolar yapmışlar. Sandılar ki darbe yapacağız dolar artacak. Fakat bu milletten Allah razı olsun ki 16 Temmuz bütün milyarlarca dolarını bozdurarak Türk Lirasına yatırdı. Bu millet sadece tankların önüne, namluların önüne çıkarak meydan okumadı. Şimdi bizi tüm dünya şaşkınlıkla ve korkarak izliyor. Korkmakta da haklılar. Allah bu birliğimizi bozmasın."

FETÖ darbe girişiminde TBMM'ni açarak milletin iradisine sahip çıktıklarını söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, " Vatan sevgisiyle yanıp tutuşan vatandaşlarımız darbe girişiminde tankların önünde, uçaklardan atılan bombaların altında dimdik durdu. Kendilerini dindar gösteren bir kesim Yahudilerin oyuncağı olmaktan kurtulamadı ve Amerika'da onların emirleriyle ülkemizin düzenini bozmaya çalıştılar. Fakat bizler imanımızla ve Allah sevgisiyle ülkemize sahip çıktık." açıklamasında bulundu.

Darbe girişiminde şehit olan ve gazi olan vatanseverleri unutturmayacaklarını ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak ise, kendi insanına silah doğrultan vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.

Pensilvanya'dan yürütülen darbe girişimine vatandaşların meydanlara inerek gerekli cevabı verdiğini belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, " Türkiye'de gencinden yaşlısına herkesimden insanın 16 geceden buyana meydanları doldurarak demokrasi nöbeti tutarak vatana sahip çıkmaya devam ediyor. Tüm dünyaya milli duygular söz konusu olduğunda nasıl tek vücut olunur göstermiş olduk." dedi.

İdam cezasının meclise gelmesi durumunda referandum yapılarak millete sorulabileceğini ifade eden Çitil'in konuşması, meydanı dolduran vatandaşlar tarafından 'evet' diye bağırarak kesildi. Çitil ise, Allah sizlerden razı olsun diyerek, 16 gündür tutulan demokrasi nöbetinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Kahramanmaraş halkının demokrasi destanı yazdığını söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: “Nasıl ki dedelerimiz ilk kurşunu sıkarak, ülkemizin kurtuluşuna vesile olmuşsa, o dedelerin torunları olarak ta sizler istikbal mücadelesinde devletimize sahip çıkarak, Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize destek vererek en büyük cesaret örneği sergilediniz.

16 gecedir meydanlarda, demokrasiye, vatana sahip çıkma, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize destek verme adına mücadelemize destek veriyor ve devam ediyorsunuz. Hepiniz sağ olun, var olun. Aziz Hemşehrilerim, sizlerin bu destek ve gayretleri karşılıksız kalmayacak ve Yüce Allah bunun karşılığını fazlası ile verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  demokrasi nöbetlerinin 7 Ağustos pazar günü Yenikapı'da yapılacak bir mitingle taçlanarak sona ereceğini söyledi. Bizler o güne kadar hep beraber omuz omuza meydanlara olacağız" açıklamasında bulundu.

Darbe girişiminin olduğu geceden buyana Afşin halkının meydanları terk etmediğini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Bu yiğit Afşin halkı her zaman zulme baş kaldırmıştır ve zalimin karşısında olmuştur. Millete karşı yapılan bu darbe girişimini yine millet önledi. Başkomutanımızın da dediği gibi milletin gücünün karşısında hiçbir gücün duramayacağını gördük. Afşin'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza destek için gelen milletvekillerimize ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ise şu ifadelere yer verdİ:

"Ülkemiz hain bir kalkışmayla ve darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz gecesinden itibaren ülkemiz çok zorlu bir sürece girdi. Bu süreci değerli halkımızın destekleri sayesinde atlatıyoruz. Başta AK Parti kurucu lideri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım ve dava arkadaşlarımızın destekleriyle, yapılan hizmetlerle Türkiye son 15 yılda çağ atladı. Ülkemizin 2002 deki haliyle 2016 tarihi arasında çok fazla fark var. Bizler doğru yoldayız. Her zaman halkımızın hizmetinde olacağız ve Ülkemizi daha da ileriye taşımak için çalılaşacağız. Kutlu nöbette bizleri yalnız bırakmadığınız için bütün Afşinli Hemşerilerimize teşekkür ediyorum. "

Afşin'deki demokrasi nöbetine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Tabhasan, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi