Afşin'de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde 10 yıldır görev yapan İlçe Müdürü Muttalip Kurt, Afşin halkına veda etti.

Görev süresince Afşin çiftçisinin tarımsal, teknik ve desteklemeler konusunda bilgi ve birikimiyle ilçe halkının gönlünün fetheden İlçe Müdürü Muttalip Kurt, gayretli, azimli ve başarılı çalışmalarıyla çiftçilerin sorunları, çiftçilerin üründe kalite, bitkisel ve hayvansal konularda sağlık ve verimliliğin arttırılmasında Afşin'de birçok çalışmaya imza attı.

2009 yılında veteriner hekim olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde göreve başlayan ve 2014 yılından itibaren İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Muttalip Kurt, "10 yıllık görev sürem boyunca bana destek olan tüm Afşin halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Hatay'ın Defne ilçesine İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak atanan Kurt, Afşin'e şu sözlerle veda etti:

"2009 yılında Afşin'de sözleşmeli veteriner hekim olarak göreve başladım. Yaklaşık 5 yıl veteriner hekim olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılında ilçe müdürü olarak göreve başladım ve bu güne kadar ilçemize hizmet verdik. Yapmış olduğumuz görev nedeniyle Afşin'in gitmediğimiz mezrası, hatta girmediğim ahır dahi kalmadı. Görev sürem boyunda ilçemizin her mahallesini tanıdık. Mersinli olduğumu unuttum ve Afşinli oldum. Ortalama 30 yıllık memuriyet hayatının 10 yılını Afşin'de geçirdik. Bugün itibariyle tayinimiz çıktı ve Afşin'e veda ediyoruz.

Görev yaptığım süre boyunca tüm kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza vererek Afşin için ne yapılabilir diye gayret gösterdik. İlçemiz için değişik ve alternatif projeler üreterek ilçemizi daha ileriye taşımaya gayret gösterdik. Afşin'in belirli ve stratejik ürünlerle anılması için çalıştık.

İlçemizde süt havancılığının gelişmesi için çalışmalarla başladık. Bölgemizde süt satışını artırmak ve çiftçimizin sütten gelir elde etmesi için 2012 yılında süt birliğini kurulmasına vesile olduk. Bugün ilçemizde günlük süt satışı 10-15 ton arasında değişiyor. 2012 yılından önce günlük satılan süt 250 litre civarındaydı.

İlçemizi alternatif ürünlerle daha ön plana çıkartmak adına çalışmalarımız oldu. Gerek Koçovası sarımsağının tanıtılması adına girişimlerimiz oldu. YİKOP ve valiliğimiz ile yürüttüğümüz projeler kapsamında bahçeler tesis ettik. Seracılık projesiyle ilçemizde termik santrallerin ısısından faydalanarak seracılık yapılıp yapılamayacağı konusunda fizibilite yapılması için girişimlerimiz oldu. Bu benim hayalimdi ve bu hayali giderken resmileştirmenin sevincini yaşıyorum. Yine ilçemizde, bakanlığımızın yürütmüş olduğu örnek köy projesini ilçemizde faaliyete geçirdik. Uygulanması noktasında hala devam eden çalışmalar devam ediyor. Tabi bu çalışmaların hepsini Muttalip Kurt olarak yapmadık. Bu projelerin yüzde 90'ını işin mutfağındaki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerimizle birlikte yürüttük.

Görev sürem boyunca bana destek olan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün personellerine, veteriner hekiminden ziraat mühendisine, çaycısından hizmetlisine kadar her bir personelime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İki dönem birlikte çalıştığımız mahalle muhtarlarına, kurum amirlerimize ve daire amirlerimize, sivil toplum kuruluşu başkanlarına ve göreve geldiği günden itibaren desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Afşin Belediye Başkanımız Mehmet fatih Güven'e, birlikte çalışma fırsatı bulduğum Fatih Aksoy Kaymakamımız, Ali Edip Budan Kaymakamımız ve Ahmet Can Pınar Kaymakamıma şükranlarımı arz ediyorum. Son olarak yine birlikte çalışma fırsatı bulduğum eski Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürümüz  İhsan Aliemiroğlu ile Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürümüz Mustafa Bozkurt'a ve valilerime teşekkür ediyorum. Afşin'den ayrıldığım için hüzünlüyüm ama kader bunu gerektirdi. Afşin'de yiyeceğimiz ekmek bu kadarmış.. Tüm Afşinli hemşerilerimizden haklarını helal etmelerini istiyorum. Ben hakkımı herkese helal ediyorum. Yeni görev yerim olan Hatay'ın Defne ilçesinde tüm Afşinlilerin bir evi olduğunu bilmesini istiyorum. Tüm Afşin halkına teşekkür ediyorum."

Editör: Haber Merkezi