Afşin İlçe Jandarma Komutanı olarak atanan Jandarma Binbaşı Özgür Gümüşay göreve başladı.

Jandarma Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar’ın Tükoğlu’na atanmasının ardından Türkoğlu Cezaevi Tabur Komutanı olarak görev yapan Jandarma Binbaşı Özgür Gümüşay Afşin İlçe Jandarma Komutanlığına atandı.

Görevine başlayan Gümüşay, birlik ve beraberlik içerisinde Afşin’e hizmet edeceğini belirtti.

Aslen Adanalı olan Gümüşay’ın askerlik kariyeri başarılarla dolu.

Akademik düzeyde birçok başarı elde eden Gümüşay’ın kariyeri basına da yansımış.

2007 yılındaki haber;

Uzman çavuş olarak orduya katıldı, şimdi general olma yolunda..

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "Personel Yönetim Sistemi"nde yaptığı reform ilk meyvesini verdi. TSK'ya uzman çavuş olarak katılan Özgür Gümüşay, önce derece ile astsubay, daha sonra ise subay oldu. Gümüşay, sicilindeki birinciliklerle, Harp Akademisi'ne gitmesi durumunda general olma şansını yakalayacak.

Jandarma Genel Komutanlığı teşkilatına, Uzman Jandarma Okulu'nu birincilikle tamamlayarak katılan Özgür Gümüşay, teğmen diplomasını aldı. Uzman çavuş çıkmasının ardından gösterdiği üstün başarı ve sicil ile Jandarma Astsubay Okulu'na giren Gümüşay, bu okulu ikincilikle tamamlamasının ardından, yine üstün başarı ve sicil ile Jandarma Subay Temel Kursu'na katıldı.

Gümüşay, Jandarma Subay Temel Kursu'nu, 199 teğmenin arasından birincilikle tamamladı ve diplomasını aldı. Gümüşay'ın bu sicili, Jandarma Genel Komutanlığı Teşkilatı'nda emsalleri içinde kendisini bir numaraya yükseltti.

Gümüşay, Harp Akademisi'ne gitmesi durumunda, önce kurmay subay, sonra da general olma şansını yakalayacak. Bu durum, "Uzman çavuşlar general olabilecek efsanesi"nin gerçekleşmesini sağlayacak.”

Editör: Haber Merkezi