Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, "Mutluluğumuza Kurşun Sıkmayalım" projesi kapsamında düğünlerde silah sıkılması olaylarına karşı çalışmalarını yürütüyor.

Afşinbey Mahallesindeki düğün merasiminde havaya ateş eden şahıs İlçe Emniyet Müdürlüğü personelince yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın olayda kullandığı ruhsatlı tabancaya el konuldu.

Havaya mermi sıkılması olayının eğlenceyle bağdaştırılacak hiç bir yanının bulunmadığını ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, "Havaya atılan hiçbir kurşun havada kalmamakta. Yorgun mermi diye tabir edilen bu kurşunlar bazen insanların yaralanmasına, bazen de araçlarının, ikametlerinin ya da başka eşyalarının zarar görmesine, insanların korku ve panik duymalarına sebep olmaktadır. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce silah sıkma olaylarına karşı kararlı ve titiz çalışmalarımız her daim devam edecek ve suçluların cezalandırılması sağlanacak. Umut ediyoruz ki eğlence adı altındaki bu eylemler İlçemizde son bulur. Halkımız huzur ve güven içerisinde hayatlarına devam eder." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi