2009 genel seçimlerinde iktidar partisinden milletvekili çıkarma sansı yakalayan Afşin, iktidar şansını yine kaybetti. Afşinliler CHP Adayı Durdu Özpolat’ın seçilmesiyle teselli buldu.
 
Ak Parti, MHP ve CHP’deki Afşinli milletvekili adayları, Hamit Bülent Eken, Fahrettin Oğuz Tor ve Durdu Özpolat’ın yoğun çalışmaları dün yapılan genel seçimlerle son buldu.
Üç partide de kritik sıralarda yer alan Afşinli adaylardan CHP Adayı Durdu Özpolat 2007 seçimlerinde il genelinde aldığı 46000 oyu 63000’e çıkararak TBMM’ye yeniden seçilirken, Ak Parti 7. Sıra Adayı Hamit Bülent Eken ve MHP 2. Sıra Adayı Fahrettin Oğuz Tor seçilemedi.
Ak Parti Adayı Ecz. Hamit Bülent Eken, yaklaşık 2 aydan bu yana yoğun, etkili ve renkli bir seçim çalışması gerçekleştirdi. TBMM’ye gitmesine oldukça yüksek şans verilen Eken, Afşin’den %60 oranında oy almasına rağmen milletvekili seçilemedi. Uzun yıllardan beri iktidar partisinden vekil çıkaramayan Afşin, Hamit Bülent Eken’in 7. sıra adaylığı ile ciddi bir şans yakalamıştı. Çözülemeyen sorunların çözümü ve yatırımların artması için önemli bir fırsatı kaçıran Afşin, diğer ilçelerden seçilen iktidar milletvekilleri de dikkate alınırsa tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu.
MHP’nin 2. sıra Adayı Fahrettin Oğuz Tor da iki aylık seçim maratonunda yoğun bir tempo sergiledi. Tor, Afşin’de %23 oranında oy almasına rağmen, MHP’nin il genelindeki %13’lük düşük performansına yenik düştü.
Kesin olmayan resmi sonuçlara göre Afşin genelinde, Ak Parti:26621, MHP:10566, CHP:5278, BBP:809, HAS PARTİ:328, SAADET:347, DP:256 oy aldı.
 
 
Editör: Haber Merkezi