Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Alpaslan mahallesinde yapılan çalışmaları inceledi. Altunok, Afşin içme suyu çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.
Alpaslan mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek için gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar  ve KASKİ Afşin Şube Müdürü Mehmet Ağır  mahallede bulunan su kuyularında incelemede bulundu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, " KASKİ olarak Afşin'imizi içme suyuyla alakalı ziyaret ettik. Geçtiğimiz günlerde Alpaslan Mahallemizde yaşanan su sıkıntısını gidermek için çalışmalar yaptık. Mahallemize su temin edilen kuyularımızda pompalarımızı aşağı indirerek mahallemizin su sorununu gidermiştik. Şuanda KASKİ ekiplerimizle birlikte mahallemizde bulunan su kuyularından su numuneleri alarak inceleme yaptık ve mahalle sakinleriyle görüşerek suyla alakalı sıkıntılarını dinledik. KASKİ ekiplerimiz 11 kuyudan su numunesi aldı ve 10 kuyumuzda bir problem olmadığı tespit edildi. Sadece Göz olarak nitelendirdiğimiz kuyumuzda bir kirlilik tespit edildi. Zaten vatandaşlarımızın da bu kuyuyla alakalı şikayetleri vardı. Bu çerçevede göz olarak nitelendirdiğimiz kuyumuzu durdurduk ve kestiğimiz bölgeye başka bir kuyudan su verdik." dedi.
"Afşin'in su sıkıntısını çözmenin yolu, şehrin şebekesinin yenilenmesinden geçiyor"
Alpaslan mahallesinde vatandaşlarla sohbet eden Altunok, "Afşin'de özellikle Alpaslan mahallemizde su sorunları yaşadık şuanda evleri tek tek geziyoruz ve halkımızın sorunlarını dinleyerek onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımızın şikayetleri ve sıkıntılarını gidermek adına bizler KASKİ olarak her zaman buradayız. Bu yıl çok kurak bir yıl yaşadık, içme suyu ile alakalı çok ciddi sorunlar yaşadık, bizler bu sorunları gidermeye çalışıyoruz ancak Afşin'in içme suyu şebekesinin çok yeterli olmaması nedeniyle bu sistemi tam olarak oturtamadık. Bu sorunu kökten çözmek için KASKİ Genel Müdürlüğü olarak şehir şebekesinin yenilenmesi amacıyla 2 Aralık'ta ihaleye çıktık, inşallah en kısa zamanda firmayla sözleşme imzalayacağız. Şehrin şebekesinin yenilenmesi için çalışmalara hızlı bir şekilde gireceğiz. Afşin'in su sıkıntısını çözmenin yolu, şehrin şebekesinin yenilenmesinden geçiyor." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi