Afşin’de Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında durgunluk yaşanıyor. Hayvan pazarında sık sık pazarlık yapılmasına rağmen eller havada kalıyor, pazarlıklar tamamlanmıyor.

Afşin Hayvan Pazarında, Kurban Bayramı’na 9 gün gibi kısa bir süre kala durgunluk hakim. Henüz bayram heyecanının başlamadığı pazarda, hareketliğin bu hafta sonu başlaması bekleniyor. Üreticiler, birçok insanın pazara gelerek pazarlık yaptığını, ancak kurban almadan gittiklerini belirttiler.

Kurban Bayramı’na kısa süre kalmasına rağmen Hayvan Pazarı’ndaki kurbanlık hayvanlarının azlığı dikkat çekti.

Birçok insanın kurban almak için geldiği pazarda, sadece pazarlık yapılması dikkat çekiyor. Afşinli üreticiler, alıcıların sadece kurban fiyatlarını öğrenmek için pazara geldiğini, Kurban Bayramı’na 3-4 gün kala insanların kurbanlarını alacaklarını sözlerine eklediler.

Dişi hayvan yasağı üreticileri düşündürüyor

Afşin’deki erkek hayvanın azlığına dikkat çeken hayvan satıcıları, 2 ay önce, Kurban Bayramı’nda düve kesiminin yasaklanması ve kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğinin açıklanmasının üreticileri çok zor duruma soktuğunu belirttiler.

Üreticiler düve kesiminin yasaklanmasına hazırlıksız yakalandıklarını ifade ettiler.

Hayvan ticaretiyle uğraşan İsmail Aslan adlı vatandaş, Kurban Bayramı’nda dişi hayvan kesimi ve sevkinin yasaklanmasının yanlış olduğunu ve Afşin’de özellikle dişi hayvanların çok olduğunu söyledi.

Dişi hayvan kesimi yasağının üreticileri mağdur edeceğini ifade eden Aslan, “Afşin hayvan pazarı durgun. Vatandaşlar geliyor, pazarlık yapıyor fakat hayvan almadan geri gidiyor. Dişi hayvan kesimi yasağından dolayı erkek hayvanların fiyatları çok artmış durumda. Pazarda tosunların fiyatları 9 bin lira, 14 bin lira arasında değişirken, koyunların bin lira ile bin 500 arasında değişen fiyatları var. Satışlarımız pek heyecanlı değil. Hükümetimizin dişi mal kesim yasağından dolayı alıcılarda kurbanlık hayvan almak için pek pazara uğramıyor. Bayrama yaklaştıkça kurbanlık satışlarının artacağını düşünüyor ve umut ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi