“Aşk Dediğin Afşin’in Yol Çalışması Gibi Olacak, Hiç Bitmeyecek”


Afşin Halkının Sabrı Taşmak Üzere…


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Afşin Sanayi istikameti girişi (Afşinbey Caddesİ)‘nde başlatılan 3,5 kilometrelik yol çalışması aradan 6 ay geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi CHP’de olsaydı…


Afşinbey Caddesi’ndeki çalışmaların 6 aydır bitirilememesinden dolayı  şikayetlerinidile getiren Afşinli vatandaşlar,“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi AK Parti’de olmasaydı, İzmir örneğindeki gibi CHP’de olsaydı, Afşin halkının çilesi her gün televizyonlarda ve gazetelerde CHP’li belediyenin vurdumduymazlığı şeklinde yer alırdı.Vatandaşların çektiği bu çile gazetelerin manşetlerini süslerdi.” şeklinde yorumlar yapmaya başladı.


Yetkililerden  açıklama bekleyen Afşin halkı, Nisan ayında çalışmalarına başlatılan ve sadece 3.5 kilometre olan yolun neden bu zamana kadar bitirilemediği hakkında kendi aralarında beyin fırtınası yaparak çözmeye çalışıyor.

Yağmur Suları Sürücülerin Kâbusu Oldu


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yol çalışmasında, kış aylarının yaklaşmasıyla yağmurlu günlerde oluşan su birikintileri yolda yer yer gölleşmelere neden oluyor.


Tek şeritte trafik akışının sağlandığı Afşinbey Caddesi’nde sürücüler derin su göletlerinde araçlarıyla geçmekte zorluk yaşıyor.


Vatandaşlar, 6 aydan bu yana tamamlanamayan yol çalışmasındaki aksaklıklar nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne isyan etti.

1 Aylık Asfalt Çöktü… Derin Çatlaklar Oluştu…


Yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki Afşin’in en önemli caddelerinden biri olan ve şehir giriş çıkışını sağlayan Afşinbey Caddesi’ndeki yol ve altyapı çalışması aradan 6 ay geçmesine rağmen bir türlü tamamlanıp vatandaşın  ulaşım hizmetine açılamadı.

Afşinbey Caddesi’nde sadece tek şeridinin asfalt çalışması tamamlandı.Tek şeritte yer yer  çökme ve yarılmalar meydana geldi.

Henüz bir aylık olan asfaltın çökmesi vatandaşların yoğun tepkisine neden oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplamda 3.5 kilometre olan yoldakiçalışmaları6 ayda tamamlayamadı.


“Aşk Dediğin Afşin’in Yol Çalışması Gibi Olacak, Hiç Bitmeyecek”


Son günlerde yağan yağmurlar vatandaşın ilgisini Afşinbey Caddesine kaydırdı.


AfşinbeyCaddesi’nde  oluşan gölleşmeleri fotoğraflayan vatandaşlar, fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak değişik yorumlar yapıyor.


Büyükşehir Belediyesinin yol çalışması hakkında değişik yorumlarda bulunan vatandaşlar;  “ Aşk Dediğin Afşin’in Yol Çalışması Gibi Olacak, Hiç Bitmeyecek”


 “Afşinbey Caddesi’nde Yol Çalışmalarını Sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Caddede Havuz Yapmaya Karar Verdi”


"Bu konuda ayıp edildi ivedilikle kar kış başlamadan bitirilmeli ve Afşin halkından özür dilenmeli Büyükşehir Belediye başkanı yapamayacağı hiç bir sözü vermeyen c.başkanı ve başbakana ve Afşin halkına karşı mahcubiyetini bilmeli. AK Partiyi lekelemeye hakkı olmadığını anlamalıdır. Japonlar kadar onurlu olmalıdır gerekirse istifa etmeli yapamayacağı sözü vermemelidir "  


“Yaptıkları site yolunun da su gideri bile yok. Yarın kar yağıp don olacak, yol gene tali toprak yoldan kötü olacak. Su paralarını alan büyükşehir bize hizmet olarak amatisorlerimizi değiştirsin de tarafsız olup, görünmeyen yaptıklarını görmüş olalım”
gibi değişik yorumlar yaparak çalışmaları traji komik olarak anlatmaya çalıştı.

 

Editör: Haber Merkezi