Afşin Halk Kütüphanesi Müdürü Tuğçe Güler, kütüphanenin şehir merkezine uzak olması sebebiyle bir çok vatandaşın kütüphanenin yerini bilmediğini ve bu sorunun en kısa süre içerisinde çözüleceğinin müjdesini verdi.

Afşin Kültür Merkezinde Afşin Halk Kütüphanesi için bir yer ayrıldığını belirten Güler, taşınma işlemleri için çalışmaların başladığı söyledi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in, Afşin Halk Kütüphanesini ziyaret etmesinin ardından Afşin Kültür Merkezi içerisinde kütüphane için bir yer ayrıldığını söyledi.

Taşınma işlemeleri için gerekli işlemlerin başlatıldığına değinen Güler, “Binamız çok eski ve tenha bir yerde olduğu için bir taşınma projemiz var. Sayın Belediye Başkanımız ve İl Kültür Müdürümüzle görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’den sözümüzü aldık ve yeni Kültür Merkezinde bize yer tahsisi yapacaklar. Tam tarih henüz belli değil çünkü bir komitenin gelip rapor hazırlaması lazım. Rapor hazırlandıktan sonra en kısa sürede taşınma işlemlerimiz başlayacak.Maalesef Afşin halkının birçoğu kütüphanemizin yerini bilmiyor fakat kızmıyorum haklılar. Çünkü kütüphanenin insanlar için önemini veya akılarında biriz bırakması gerektiğini düşünüyorum. Zengin kaynakları olan çok güzel bir kütüphaneye sahibiz. Afşin halkının her zaman ziyaret etmelerini istiyorum. Yeni binamızda da inşallah daha güzel hizmet vereceğimize inanıyorum."açıklamasında bulundu.

Tuğçe Güler Kimdir?

Tuğçe Güler 25 yaşında olup İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge yönetiminden mezun oldu.

Aslen Malatyalı olan Güler,  6 ay önce Afşin’e atanmasının ardından Afşin Halk Kütüphanesi Müdürü olarak ilk görevini devam ettirmekte.

Editör: Haber Merkezi