Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Hayat Boyu Öğrenme' projesi kapsamında düzenlenen kurslarda hazırlanan ürünlerin tanıtımı için yılsonu sergisi düzenlendi.

Afşin Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sergide, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru çalışmalar beğeniye sunuldu.

Açılışta konuşan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahan, Halk Eğilim Müdürlükleri yurt genelinde gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üslendiğini belirtti.

Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü dışındaki kurslar haricinde 20 kurs merkezi açarak daha çok vatandaşa ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan, "Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında sadece dikiş nakışla ile ilgili 20 usta öğreticimizle bu işi sonlandırdık.  Amacımız kursiyerlerimize, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, çeşitli süre ve düzeylerde hayat boyu eğitim, öğretim, rehberlik ve uygulama eğitimlerini aktarmak. Afşin genelindeki 20 kurs merkezimizdeki yaklaşık 350 kursiyerimizin el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyoruz. Dikiş nakış haricindeki diğer ürünlerimizin sergisini yaptık. İlk olarak Tanır Mahallemizde sergiledik ikinci sergimizi de Afşin Halk Eğitim Merkezi’nde yapıyoruz." diye konuştu.

Kursiyerlerinin emeklerini halkın beğenisine sunduklarını kaydeden Şahan, şunları söyledi:

"Bir dönemi daha geride bırakıyoruz. Halk Eğitim Merkezi olarak Afşin'imizde bir şeyler yapmak isteyen, üretmek isteyen, meslek sahibi olmak isteye tüm vatandaşlarımıza ulaşmak istedik. Kırsal mahallelerimizde ve Halk Eğitim Merkezimize uzak olan mahallelerimizde kurs merkezleri oluşturarak vatandaşlarımıza kurs verdik. Kursların sonunda hazırlanan el emeği göz nuru çalışmaları halkımızın beğenisine sunduk. Bu eserlerin ortaya çıkmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Sergimiz 1 hafta sürecektir. Tüm Afşinli hemşehrilerimizi sergiye davet ediyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından davetliler, takı tasarım ve dikiş nakış ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Sergi açılışına Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi