Afşin Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen plaket takdim töreninde konuşan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, "Ticaret Bakanlığımız tarafından genç nesillerde tüketici hakları konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlen karikatür yarışmasında il birincisi olan Afşin Fen Lisesi öğrencimiz Sümeyye Ebrar Şahin'i tebrik ediyorum" dedi.

Pınar, "Bugün buruk bir gün yaşıyoruz. Zeytin Dalı Harekat bölgesinde hain terör örgütünün saldırısı sonucu askerlerimiz şehit oldu. Kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Ticaret Bakanlığımız tarafından genç nesillerde tüketici hakları konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlen yarışmada birinci olan öğrencimizi tebrik ediyorum. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenen ancak pandemi süreci nedeniyle ertelenen töreni bugün yapmak nasip oldu. Öğrencimiz tüketici hakları konusunda çok güzel bir karikatür çizmiş ve bu eserle de Kahramanmaraş il birinciliğini Afşin'imize getirmiş. Öğrencimize destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  " ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar ise , "Afşin Fen Lisesi öğrencimizin, Ticaret Bakanlığımız tarafından liseler arasında düzenlenen 'Tüketici Hakları' konulu karikatür yarışmasında il birinci olması bizleri sevindirdi. Sosyal, kültürel ve akademik anlamda öğrencilerimize emek veren tüm okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hayat çok hızlı akıyor ve bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor. İl birincimiz Ebrar Şahin'i ve ailesini tebrik ediyorum. "diye konuştu.

İl birinciliği elde ettiği karikatürle insanların tüketici haklarına ilgisini çekmeyi hedeflediğini belirten 10. sınıf öğrencisi Sümeyye Ebrar Şahin ise, "Geçtiğimiz yıl resim öğretmenimiz aracılığıyla bir karikatür yarışması olduğunu öğrenmiştim. Tüketici haklarıyla alakalı bir karikatür çizmiş ve yarışmaya dahil olmuştuk. Pandemi dolayısıyla sonuçlar bu yıl açıklandı. Açıkçası il birincisi olduğumu duyduğumda şaşırdım ve çok mutlu oldun. Çünkü üzerinden bir yıl geçmişti." dedi.

Konuşmaların ardından karikatür yarışmasına katılan öğrencilere katılım sertifikası ve yarışmada il birinci olan 10. Sınıf öğrencisi Sümeyye Ebrar Şahin'e plaket ve çeşitli ödüller takdim edildi.

Törende ayrıca, okul faaliyetleri ve öğrenciler tarafından çizilen resimlerin dijital ortamdaki resim sergisi izletildi.

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Süleyman Aycan, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ile okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi