Daha önce YGS ve LYS de gösterdiği başarılarla dikkat çeken Afşin Fen Lisesi bu eğitim-öğretim yılında il düzeyinde düzenlenen "Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu yarışmaya damgasını vurdu.

Afşin Fen Lisesi, "Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu yarışmada il birinciliği ve il üçüncülüğü olmak üzere 2 derece elde etti.

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle gerçekleştirilen Türkiye genelinde gerçekleşen ve Kahramanmaraş'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen "Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu yarışmada Afşin Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Özdemir il birincisi, Seher Çelik il üçüncüsü oldu.

Yarışmada birinci olan Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Özdemir'in yazısı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştırıldığı öğrenilirken, ilerleyen günlerde öğrencinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet edileceği bekleniyor.

Fen Lisesi Kitap Okuma Yarışmasında da birinci

Afşin Fen Lisesi öğrencisi Betül Almaz, yine Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde yapılan "Milli Birlik ve Kahramanlık" konulu kitap okuma yarışmasında il birincisi oldu. Dereceye giren öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, "Okul olarak eğitim-öğretimin yanında sosyal faaliyetlere de büyük önem veriyoruz, öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişmelerini büyük bir ciddiyetle takip ediyoruz. Öğretmenlerimizin öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeleri, onlara yeni bir vizyon yeni bir ufuk kazandırma yolunda verdiği emekler karşılığını buluyor. Bu başarılar tesadüfen kazanılmış başarılar değildir, arkasında büyük özveriler, büyük emekler fedakarlıklar bulunmaktadır. Bu manada öğrencilerimizi ve onları hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Orhan Hamiş'i tebrik ediyorum. Bizi bu konuda yalnız bırakmayan desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Mahir Turan Bey'e, Kahramanmaraş'ta bu heyecanı yaşatan Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Emin Akkurt'a şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi