Afşin Fen Lisesi tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Öğrencilerin, Afşin Fen Lisesi Kapalı Spor Salonunda TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladıkları projeler, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Öğrencilerin hazırladığı 25 farklı proje katılımcılar tarafından büyük bir beğeni topladı.

TÜBİTAK tarafından da desteklenen bilim fuarında, öğrencilerin dikkat çeken projelere imza attıklarını söyleyen Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, Türk dili ve edebiyatı, müzik, görsel sanatlar, bilişim teknolojileri, tarih, coğrafya, matematik, fizik, kimya ve biyoloji dallarında öğrencilerin hazırladığı 25 proje sergilendiğini söyledi.

Amaçlarının problem çözme becerisi gelişmiş, toplumsal ve küresel değişmelere kolay uyum sağlayan bireyler yetiştirmek olduğu söyleyen Yayıcı, şunları söyledi:

"Öğrencilerinin hazırlamış olduğu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının yeni fikirlere, hayallere, geleceğe ışık tutmasını diliyorum. Her şeyden önce 25 farklı projeyle bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan, uzun bir gayret sonucu böyle güzel bir fuarın ortaya çıkmasına vesile olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve özellikle koordinatör öğretmenimize teşekkür ediyorum.

Bu yarışmanın temel amaçlarından biri, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektir. Artık daha net anlaşılıyor ki geleceğe şekil verenler bilime şekil verenler olacaktır. Bilim ilk ve en temel şiarımız, kadim kıymetimizdir. Bu küçük gayretler ileride büyük hedeflere ulaşmanın adımları olacaktır.  Evet, artık tüm dünyada, İbni Haldun'un tabiriyle "Müslüman aklın ümran gündönümünü" yeniden ihyaya çalışıyor/çalışmalı ve İslam'ın ümran inşa etmeye dönük iddialı ve yüce bir yüzünün de olduğunu bir daha hatırlıyoruz/hatırlamalıyız. Müslüman ve Türk akıl artık, Farabi, İbni Sina, İbniMiskeveyh, İbniBacce, İbniTufeyl, İbni Rüşt, Cabir Bin Hayyam, Harezmi, İbni Sina, Bozcani, Biruni, Katip Çelebi, Ali KUŞÇU, Mimar SİNAN, Aziz Sancar gibi bilimin ana damarıyla buluşup bilgi merkezli bir şahsiyeti, bir medeniyeti yeniden inşa etmelidir.Afşin'de eğitimin öncüsü ve yüz akı Afşin Fen Lisesi'nin bu şöleni bu bilim fuarının okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bizleri ve gençleri yeni ufuklara taşımasını temenni ediyorum."

Sergilenen projeler arasında öğrencilerin "Afşin'in Yöresel Yemekleri", " Külün Geri Dönüşümü" ve  "Kan Grubunu Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim" ismini verdiği projeler dikkat çekti.

Fuara okul idarecileri, öğretmenler , öğrenciler ile velileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi