Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özel Hasbi Şahin İlkokulunun, Afşin Öğretmenevine dönüştürüldüğünü söyledi.

OHAL kapsamında mühürlenen Özel Hasbi Şahin İlkokulunun öğretmenevine dönüştürülmesi, bakım onarım işi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kale Mahallesinde bulunan ve bodrum + zemin dahil 4 katlı binanın bakım ve onarımı tamamlandıktan sonra Afşin Öğretmenevi olarak ilçeye hizmet edeceğini söyleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “Milletimiz ve vatandaşımızdan himmet adı altında toplan paralarla yapılan dershane ve özel okul adı altındaki binalar kamu yararına kullanılmaya devam ediyor” dedi.

Halkın helal kazancıyla, alın teriyle yapılmış binaları, tekrar halkın hizmetine sunduklarına değinen Budan, “ Afşin’de Fetullahçı Terör Örgütüne ait olan ve OHAL kapsamında kapatılan ve el konulan binaları kamunun hizmetine sunuyoruz. Bu binalara sadece el koymakla iş bitmedi. Nihayetinde bunlar milli servetti. Halkımızın helal kazancıyla, alın teriyle yapılmış binalardı. Önemli olanda yine bunların halkımızın hizmetine Afşin Kaymakamlığı olarak sunmamız gerekiyordu. Biliyorsunuz dershane olarak kullanılan binayı Afşin İmam Hatip Ortaokulu olarak geçen sene çok kısa bir sürede faaliyete geçirdik. Burada yaklaşık 600 öğrencimiz eğitim ve öğretime devam ediyor. Olumuz şuanda TEOG’da da başarı sıralamasında ilçede 1.liği sağlayacak şekilde öğrenim veriyor.” diye konuştu.

Budan açıklamasına şöyle devam etti:

“Özel okul adı altındaki diğer binayı ise nasıl bunu halkımızın milletimizin daha faydalı bir şekilde kullanabiliriz diye düşündüğümüzde mevcut öğretmenevimizin ihtiyaç karşılayamadığı ve bu binayı da gezdiğimizde aslında yurt şeklinde dizayn edildiğini gördük. Öğretmenevimizin de bina olarak büyümeye ciddi ihtiyacı olduğunu öğrenince öğretmen evinin kendi öz kaynaklarıyla, yani herhangi bir ödenek talep etmeden bu binamıza restorasyona başladık. İnşallah Eylül ayıyla birlikte öğretmenevimizde, sadece öğretmenlerimize değil ilçemize gelen tüm vatandaşlarımızı ağırlayacağız.”

Yeni öğretmenevinin üç yıldızlı otel kalitesinde hizmet edeceğini ifade eden Budan, “Afşin’imizi yaklaşık 29 odası olan, binamızda 4 odasının süit oda şeklinde, ayrıca sabah ve öğlen yemeklerinin bulunacağı, konaklamasının en az 3 yıldızlı bir otel sisteminde olacağı lobisiyle, okuma salonuyla, spor salonuyla, lokaliyle ve televizyon odasıyla gerek üyelerin gerekse tüm vatandaşlarımızın faydalanacağı iyi bir i bir binaya kavuşturacağız. İnşallah Eylül ayında güzel bir açılışla Afşin İlçemizin hizmetine alacağız.”

Editör: Haber Merkezi