Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Olağan Genel Kurulunda, esnaflar başkanı belirlemek için sandık başına gitti. 3 adaylı yarış saat 17.00'a kadar sürecek.

Afşin Belediye Düğün ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen Esnaf Odasının Genel Kurulunda, bin 129 üye yeni başkanı belirlemek için oy kullanacak.

Divanın oluşturulmasının ardından genel kurula katılan esnafları selamlayarak konuşmasına başlayan mevcut Başkan Hakan Topaktaş, " Bir önceki Esnaf ve Sanatkarlar odasında yönetim kurulunda görev yaptım. 2010 yılında aday oldum ciddi bir destek gördük ancak kazanamadık. 2010-2014 yılı içerisinde seçim çalışmalarımı sürdürdüm. 2014 Ocak ayı seçiminde Allah'a hamd olsun sizlerinde desteğiyle kazandım ve göreve başladım." dedi.

4 yıllık görev süresini değerlendiren Topaktaş, "Görev süremiz boyunca esnaflarımıza ve sanatkarlarımıza destek olmak için tüm gayretimizle çalıştık. Allah'a hamd olsun odamız sizlere uygun bir hale geldi. Odamızın 4. katı bize ait değildi 400 metrekare yer aldık. Rabbim nasip eder göreve devam edersek orada da ciddi bir hizmetimiz olacaktır. Yıl içerisinde birçok faaliyetimiz oldu. Yılbaşı etkinliklerimiz oldu. Her yılbaşında elimizde çam sakızı çoban armağanı hediyelerimiz alıp personellerimizle birlikte sizleri ziyaret ettik. Sizlerin güler yüzüyle karşılaştık sonrasında mart ayı geldiğinde bayan üyelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladık. Ramazan ayı geldiğinde Ulu Camii de vefat eden Esnaf ve Sanatkarlarımız için Mevlid-i Şerif okundu. İftar birlikteliklerimiz oldu. Allah'a hamd olsun esnaf odasıyla esnaf sanatkarlar arasında bağı güçlendirdik. Kurban bayramı geldi kurbanlarını kesecek bıçaklarıyla kurbandan sonra içecekleri kahve esnaf odasından dedik. Personelim ve kendi elimle dağıttık ve yine sizlerin güler yüzü ve tatlı diliyle karşılaştık." diye konuştu.

Esnaflara yönelik girişimcilik kursları açarak 150 kişiye girişimcilik belgesi verdiklerini söyleyen Topaktaş, " Yıl içerisinde yine birçok kursumuz, seminerimiz oldu. Uzmanlar getirdik ve verimli toplantılar oldu. Esnaf sanatkar sektörümüzde portör muayenesi vardı. Devlet kanun çıkardı portör muayeneleri kalktı. 400 esnafımıza Milli Eğitim, Kaymakamlık işbirliği ile hijyen kursu verdik. En son geçtiğimiz yıl KOSGEP Girişimcilik Kursları açtık. 150 hemşehrimize girişimcilik belgelerini verdik.  5 tanesini de dükkanlarını açtık. Şükürler olsun burada gururla bir şey paylaşmak istiyorum. Bu 4 yılın 3 yılında Kahramanmaraş'ın ilçeleri de dahil en iyi mesleki kuruluş başkanı ödülünü aldım. Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası 45 odanın içerisinde yılın en iyi mesleki kuruluşu ödülünü aldı." açıklamasında bulundu.

Esnaf Odası Başkanı olarak Afşinli esnaf ve sanatkarlara hizmet etmeye devam etmek istediğini belirten Topaktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Seçim sürecine girdik, seçim sürecine girmeden önce ben sizlerle hasbıhal ettim. Benden memnun musunuz değil misiniz dedim sizlerin memnuniyetini gördüm sizlere güvendim. Değerli arkadaşlar, benim tek bir amacım vardı sizlere hizmet etmekti. Odamızla esnaf sanatkarın arasındaki kopuk bağı gönül bağına çevirmektir. Şuan ki aramızda ki bağda aile bağına dönmüş durumda. Değerli arkadaşlar ben sizlere hizmet sunmak adına elimden gelen her şeyi yaptım. Elimden geldiği kadar sizlere kapıları sonuna kadar açtım. Moralim her ne kadar bozuk olursa olsun sizlere yansıtmamaya çalıştım. Şimdi sıra sizde.  İşte perde işte sandık. Allah ömür verdiği sürece sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. Seçim sürecinde özellikle kırsal mahallelerimiz özen gösterdi destek oldu. Bu noktada ben hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Seçimimizin ülkemize, milletimize ve Afşin'imize hayırlar getirmesini niyaz ediyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Afşinli esnaflara daha iyi hizmet verebileceği düşüncesiyle Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Genel Kurulunda yeniden başkanlığa adaylığını açıkladığını söyleyen Ramazan Ceran ise, şunları söyledi:

"4 yıl önce Afşin Esnaf ve Sanatkar Odası'na aday olmuştum. O gün Afşin Esnafları güzel destek verdi ama rabbim nasip etmedi. Yılmadım, sizlerin desteğiyle bu göreve yeniden talip oldum. Sizlerden yönetim ve denetim kurulu üyelerim adına destek istiyor, bu desteği bize vereceğinize canı gönülden inanıyorum. Allah'ım utandırmasın hizmet için yarışıyoruz. Aday arkadaşlarıma başarılar dilerim. Mevcut başkanımız Afşin'e hizmet vermiştir. Ancak arkadaşımızdan daha iyi hizmet vereceğime canı gönülden inanıyorum. Değerli esnaf kardeşlerim. Allah'ım bana bu görevi hayırlısıysa nasip etsin. Seçimlerin ülkemize, Afşin'imize  ve siz değerli esnaf kardeşlerime hayırlı uğurlu olmasını diler, hepinize saygılarımı hürmetlerimi sunarım. Vereceğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ederim."

Esnaf Odası Başkan Adayı Eshabil Kurt ise, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olmuş bulunmaktayım. Sizlerin desteğini bekliyorum. Eğer başkan olursam odamıza yakışır 15 kişilik misafirhane yaptıracağım. Hepimizin düğün, cenaze gibi ani durumlarımız oluyor. Misafirhanemiz odamızın 3. katında bulunacak, hizmet binası da odamıza ait 2. katta bulunacak. Misafirlerimizi misafirhanede ağırlayacağız. Odamızın ambulansı esnafımıza ve vatandaşlarımıza 7/24 hizmet edecek. Hepimiz bankalara pos cihazı komisyon ücreti ödüyoruz. Esnaflarımızla toplantı gerçekleştirerek bankalardan görüş alacağım ve hangi bankanın komisyon ücreti düşük ise kredi faizi ve kredi kartı esneklik gösterirse o bankayla çalışılması için mücadele edeceğiz. Bu düşüncelerle genel kurulun halkımıza hayırlı olmasını diler, desteklerinizi beklerim." diye konuştu.

4 yılda bir gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da mevcut Başkan Hakan Topaktaş beyaz, Ramazan Ceran kırmızı ve Eshabil Kurt mavi listeyle seçime gitti.

Editör: Haber Merkezi