Eshab-ı KehfKülliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminde hareketlilik arttı.
,
Kahramanmaraş'ın en önemli kültürel ve tarihi mirasları arasında yer alan Eshab-ı Kehf, çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerini ağırlıyor. Yaz ayının gelmesiyle birlikte turizm şirketleri yerli ve yabancı turistleri Eshab-ı Kehf Külliyesine getirmeye başladı.
Eshab-ı Kehf'in her geçen gün ziyaretçi sayısını artırdığını söyleyen Eshab-ı Kehf Rehberi Ramazan Kıraç, "Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesine alınması Afşin ve Kahramanmaraş için çok güzel oldu. UNESCO listesinde adımızın olmasının şimdiden etkilerini görmeye başladık ve tur şirketleri tarafından belirli aralıklarla yerli ve yabancı turistler gelerek tarihi mekanı görmek için gelmekteler." dedi.

Çevre il ve ilçelerden ziyaretçilerin geldiğini ifade eden Kıraç, " Bugün, Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Kahramanmaraş Şubesinden çok sayıda misafirini ağırladık. Şube Başkanı Emsal Fındık ve derne üyeleri Eshab-ı Kehf Mağarası ve Külliyesini ziyaret ettiler. Tarihi Külliye ardından Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçesi'nde eğitim veren Ayser Çalık Ortaokulu'ndan yaklaşık elli öğrenciyi ağırladı. Bu gibi ziyaretçi kafileleri her geçen gün artarak devam etmekte, inşallah Eshab-ı Kehf UNESCO asıl listeye alınır ve dünyanın her yerinden gelen misafirlerimizi ağırlarız." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi