TÜZDEV Genel Başkanı Tekden:
“Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nden çok etkilendim”
Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde incelemelerde bulundu. Tekden, “Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nden çok etkilendiğini kaydetti.
 
Çeşitli ziyaretler için Afşin’e gelen TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti. Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebi Pekin’inde eşlik ettiği ziyarette, Afşin Belediyesi’nin Rehberi Ramazan Kıraç, Eshab-ı Kehf hakkında geniş bilgiler verdi.
Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nden çok etkilendiğini kaydeden TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, “Eshab-ı Kehf’ten çok etkilendiğimi ifade etmek istiyorum. Kur’an’ı Kerim’de ismi geçen ve birçok dini kitapta yer alan mekanı ziyaret etmek çok güzel bir duygu. İslam’dan önce gerçek hak din mensubu insanların zulümden kaçarak mağaraya sığınmaları ve Cenap’ı Allah’ın yardımlarıyla 300 yıl gibi uzun bir zaman uykuya dalmaları büyük bir mucizedir. Uyandıkları zaman her şeyin çok fazla değiştiğini anlıyorlar. Bu hikâyenin bizlere vereceği çok fazla mesaj var aslında. İnsanlar her zaman kendi inançları için ellerinde gelen mücadeleyi vermeliler çünkü Allah’ın yardımı daima bu mücadeleyi verenlerin arkasında olacağının apaçık bir göstergesidir. Hak din yolunda mücadele eden insanların her zaman Allah’ın yardımına mazhar olduklarını unutmamamız gerekmektedir. Bu düşüncelerle Eshab-ı Kehf’i gezdim ve çok çok etkilendim. Bilindiği üzere Türkiye’nin birçok yerinde böyle müesseseler var ve bu da insanlarımız Eshab-ı Kehf’den ne kadar çok etkilendiğinin ve bu olayı sahiplendiğinin bir göstergesi. Ama bu konuda gördüğüm üzere en etkili yer Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf mağarası. Ayrıca çevresinde bulunan külliye çok mükemmel yapılmış. Buraya hizmeti geçen ve emekleri bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Program sonrası Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebi Pekin, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden’e Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi gravürünü ve Afşin’e ait kitapları hediye etti.
 
 
Editör: Haber Merkezi