-Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul:

“Afşin-Elbistan’a Yapılması Gereken Yatırımlar Biran Önce Yapılmalı”

Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin- Elbistan’ın Türkiye’nin en büyük yerli enerji havzası olduğunu ve bu havzada yapılması planlanan yatırımların biran önce yapılması gerektiğini kaydetti.

Çeşitli ziyaretler ve incelemeler için Afşin’e gelen Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ı ve Yeşil Afşin Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetemizin imtiyaz Sahibi Ömer Kösebalaban ile sohbet eden Akçul, sendikanda yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti.

Akçul, “TKİ'nin linyit sahalarının termik santraller ile birlikte özelleştirilmesi sorunu var. Bu çerçevede, ülkemize, sektörümüze, bölge insanlarına, çalışanlara zarar verecek, belirli çıkar odakları tarafından uygulanmaya çalışılan bu özelleştirmelerin önüne geçmek için yetkili ve ilgili merciiler düzeyde girişimlerimiz, Kütahya ve Soma başta olmak üzere, işletmelerin bulundu bölgelerde, yerel düzeyde, demokratik, meşru mücadele çabalarımız vardır.” dedi.

Afşin-Elbistan ülkenin en önemli havzası olduğunu kaydeden Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, “Afşin -Elbistan ülkemizin en önemli yerli enerji havzası konumundadır ve kömür ile çalışan termik santraller konusundaki yatırımlar hızla sürmektedir. Bizim gündemimiz, ülkemizin linyit rezervlerinin neredeyse yarısına yakınını bünyesinde barındıran bu havzada, bu yatırımların hızla tamamlanması, bir an önce termik santrallerin faaliyete geçmesi, kömür sahalarının üretime hazır hale getirilmesi, çok sayıda insana iş sağlanması, bu işçilerin sendikamız örgütlülüğü altına alınmasıdır. Yine gündemimizde, artan taşeron uygulamaları, taşeron işçilerinin başta sendikal örgütlenme olmak üzere sorunlarının çözümü, iş ve sendikal güvencelere kavuşturulmaları, azgın sömürü koşullarının ortadan kaldırılması,” şeklinde konuştu.

 

TBMM’sinde yeni geçen İş Güvenliği yasasını da değerlendiren Akçul, yasanın dolu dolu olduğunu söyledi. Akçul, “En son meclisten geçen yasa içi dolu bir yasa. Eksikler elbette vardır ama o eksiklerde zamanla düzelir. İş kazalarıyla ilgili olarak sürekli söylediğim bir şey var. İş kazaları sadece mevzuatla olmuyor. Bizim işçi arkadaşlarımızı, sendikalarımızı ve toplumu diğer kesimini ilgilendiriyor. Bunun için çok geniş kapsamlı kampanyalar düzenlemek gerekiyor. İşçilerimizin bilinçli ve temkinli olarak çalışmalarının sağlanması için sendikalarımıza çok iş düşüyor. Bizlere, sendikalarımıza ve üyelerimize düşen çok iş var. Alınması gereken tedbirleri almak için biz kendimiz zorlamalıyız. İnşallah çıkan yeni yasa buna vesile olacak iş kazalarını en aza indirmeye çalışmak için.” dedi.

Akçul konuşmasını şöyle tamamladı:

“Gündemimizde olmayan tek şey sendikal seçimlerdir. Sendikanın gündemine seçim getirmeye çalışanlar, sendikanın gündemini dışarıdan yanlış yansıttırmaya çalışan odaklar, kişilerdir. Bizim gündemimiz, sendikal çalışma, sorunları çözme, üyelerimizin hak ve çıkarlarını geliştirmedir. Elbette ki, sendikalar işçilerin örgütleridir. Zamanı geldiği zaman seçimlerde yapılır, sendikanın gündemine seçimler de girer. Ama, bu süreçte bile sendikanın tek gündemi asla ve asla seçim olmaz.”

 

Editör: Haber Merkezi