Afşin ve Elbistan bölgesine doğalgaz getirecek projenin ihalesi sonuçlandı. Alınan bilgilere göre ihaleye en düşük teklifi veren Vemak İnşaat şirketine ihale verildi.  Kısa süre sonra şirketle sözleşme imzalanması bekleniyor. Elbistan ve Afşin’in temiz enerji kaynağı olan doğalgaz ile ısınması için çalışmaları son aşamaya getirilen doğalgaz yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 10 firma katılırken değerlendirme süreci sonunda ihaleye en düşük teklifi veren Vemak İnşaat ihalenin kazananı oldu. 

İhale 8 Nisan’da gerçekleştirildi

Elbistan ve Afşin’e doğalgaz taşıyacak olan 16 inçlik boru döşeme işiyle ilgili ihale BOTAŞ tarafından 8 Nisan 2015 tarihinde yapıldı. Bir firmanın teklifi geçersiz sayılırken, 9 firmaya ait teklifler değerlendirmeye alındı. İhaleye en düşük teklifi 8 milyon 250 bin dolar ile VEMAK İnşaat verdi. En düşük teklif kabul gördü ve ihale en düşük teklife verildi.

Elbistan ve Afşin Doğalgaz Hattı Yapım İhalesi’ne katılan firmalar ve verdikleri teklifler şöyleydi:

VEMAK İnşaat 8 milyon 250 bin dolar, San İnşaat+Sadana Mühendislik 8 milyon 697 bin dolar, ACD İnşaat 8 milyon 894 bin dolar, Efor Yapı 9 milyon 165 bin dolar, Aykon Elektrik 10 milyon 791 bin dolar, ERG Altyapı İnşaat 28 milyon 666 bin TL, Mescioğlu İnşaat 30 milyon 815 bin TL, Asıl İnşaat+Met İnşaat 30 milyon 984 bin TL, Tekfen İnşaat 79 milyon 980 bin dolar. İhaleye teklif veren Şark İnşaat+Aslı Berk Yapının teklifi ise geçersiz sayıldı.  

Yakında sözleşme imzalanacak

Birkaç resmi prosedürün yerine getirilmesinin ardından yetkili firma ile sözleşme masasına oturulacak. Sözleşme töreninin Afşin-Elbistan bölgesinde yapılması planlanıyor. Daha önce Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, sözleşme töreninin Mayıs ayı içerisinde ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı’nın katılımı ile gerçekleştirileceğini açıklamıştı.   Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanlığı’nın işlemlerin hızlandırılması yönünde BOTAŞ’a talimat verdiği ileri sürüldü. 

Vemak İnşaat firması faaliyet alanları:

Halen bir çok proje üzerine çalışma yapan Vemak İnşaat firması: yüksek basınçlı akaryakıt boru hatları, dolum tesisleri ve manifolt istasyonları, akaryakıt deniz terminalleri ve deniz tabanına döşenmiş akaryakıt boru hatları. Yer üstü silindirik büyük kapasitelerde akaryakıt depolama tankları montajı. Akaryakıt tanklarının epoksi boya ile boyanması ve epoksi laminasyon yapılması, yüksek basınçlı doğal gaz boru hatları, Hat vanaları ve pig istasyonları, RMS A,MS B Tipi istasyon montaj ve inşaat işleri, Hidrostatik test, NDT hizmetleri ve madencilik alanlarında faaliyet gösteriyor.
Editör: Haber Merkezi