AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Türkiye’nin en önemli kömür havzalarından bulunduğu Afşin- Elbistan'a C ve D Termik Santrallerinin yapılması için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Kahramanmaraş milletvekilleri olarak her görüşmemizde gündeme Afşin-Elbistan Kömür Havzası geliyor.  Enerji Bakanımız Albayrak, 'Türkiye'nin en önemli kömür havzası olan Afşin-Elbistan'ı değerlendirmek için C ve D santrallerimizi buraya yapacağız.' diyor. İnşallah bu yatırım gerçekleşir ve 5 bin istihdam sağlanır" dedi.

AK Parti Gençlik Kongresine katılmak üzere Afşin'e gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Afşin'e yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Afşin ve Elbistan'da bulunan 300 bin dönümlük linyit rezervinin değerlendirilmesi için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının çalışmalar yaptığına değinen Kılıç, " Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımızın bir müjdesini buradan açıklamak istiyorum. Her vesileyle Bakanımız Berat Albayrak ile görüştüğümüzde bizleri grup topladıklarında, Afşin-Elbistan kömür havzası gündeme geliyor. Bazı yerlerin zenginliği üstte, bazı zenginlikler ise yerin altındadır. Allah, Afşin ve Elbistan’ın öyle bir zenginlik vermiş ki, zenginliği hem altında hem de üstünde.  Üstü uçsuz bucaksız verimli bir ova, altıda 300 bin dönüme bağlı olan uçsuz bucaksız kömür ve enerji havzası. Tabi bu enerjiden 5 bin civarındaki insanımız çalışıyor. Enerjinin yan etkilerinden de sıkıntı çekmiyor değiliz. Ama santrallerimizden bu bölge ve ülkemiz fayda görüyor. Sayın Enerji Bakanımızın ifadesi şudur. Türkiye’nin en önemli kömür havzalarından biri olan Afşin- Elbistan Kömür havzamız Türkiye’nin en önemli havzalarından bir tanesidir. Afşin- Elbistan bölgemizi daha da değerlendireceğiz ve C ve D santrallerini buraya inşallah yapacağız. Bu ne demektir, 5 bin istihdama 5 bin istihdamın daha katılması demektir. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, düşmanlara fırsat vermesin.  Tabi bir taraftan da nice hizmetlerin yapılacağı imkanları düşmanlarla mücadeleye veriyoruz. Aynı zamanda o düşmanlarla mücadele bizimde birbirimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi arttırıyor." açıklamasında bulundu.

Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) çalışan teşeron işçilerin kadroya alınması için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Kılıç, "Afşin Elbistan A ve B Termik Santrallerimiz ve Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'nde çalışan bin 500 kadar KİT'li taşeron işçimiz var. Türkiye genelindeki 50-60 bin kişi kadar kişilerin sorunları da hükümetimizin bilgisi dâhilindedir. İnşallah buna da kısa bir zaman içerisinde çözüm bulunacak." diye konuştu.

Afşin'e yapılacak 250 kız, 250 erkek toplam 500 kişilik KYK Yurdunun yıl içerisinde yatırıma alınacağını söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kılıç, ulaşım hizmetlerinden bahsetti.

- Afşin-Sarız Yolu Düzenlenecek

Kılıç, "Ulaşım çok önemli. Kahramanmaraş ve Kayseri yolumuzda çalışmalar devam ediyor.  Göksun Afşin yolumuz Elbistan’a kadar çift şeritli olacak. Afşin’imizi en güzel güzergahlarından biri haline getirecek olan Adıyaman Köprüsünde bağlanmasıyla beraber Kapıdere,  Nurhak, Elbistan, Afşin Tanır Mahallesi üzerinden Sarız bağlantılı Kayseri yolumuz. Nurhak civarında iyileştirmeler yapıldı Kapıdere’deki o virajların iyileştirilmesi için proje bitti ihale aşamasında. Bu yıl Dağlıca- Sarız sınırı arasında 9 kilometrelik bir alanda geometrik iyileştirme dediğimiz çalışmalar yapıldı. 2018 yılı içerisinde Karayolları, Bozyer ile Dağlıca arasındaki alanı da iyileştirecek. Şuanda bile bu yolumuzu doğudan batıya, güneyden kuzeye kullanan epey insanlar var. Bu çalışmalarda yapıldıktan sonra Afşin’imiz açısından bir can damarı olacak bu güzergahımızı daha iyi şekilde kullanılabilir hale gelecektir. Çünkü buradan Göksun’un geçip Mehmet Bey civarına varıncaya kadar buradan geçip Kayseri-Sarız yoluna ulaşabiliriz.  Afşin içerisinden Sarız bağlantısı 75 Km’dir.  Buradan da Göksun 65 Km’dir.  Dolayısıyla Afşin’imizin de Elbistan Nurhak’ımızın da işini bayağı kolaylaştıracaktır. Bu yıl içerisinde yine Elbistan-Malatya yolumuzda çift şeritli olmak üzere ihaleye çıkacak." dedi.

Editör: Haber Merkezi