Enerji İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan, darp edilmesinin ardından Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, Erdoğan'ı evinde ziyaret etti.

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde yaşanan darp olayı ile alakalı basın açıklaması yaptı.

Çınar, "Şiddete başvuranlar her zaman kaybedecektir”

İl Yetkilisi Keramettin Erdoğan'ı evinde ziyaret eden Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, "Şiddete başvuranlar her zaman kaybedecektir." dedi.

 Erdoğan'a karşı düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz diyen Çınar, gazetecilere yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

"Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığımıza bağlı, Enerji iş Sendikası Kahramanmaraş İl yetkilisi Keramettin Erdoğan'a karşı düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gerçekleştirilen bu saldırı, şehir ortasında eşkıyalık girişimidir. Hak-İş Konfederasyonu olarak bizim sendikacılık anlayışımız işçinin demokratik bir şekilde tercihte bulunması ve bunu sağlamaktır."

Şiddetin her türlüsünü lanetlediklerini söyleyen Çınar, " Unutulmasın ki şiddete başvuranlar her zaman kaybedecektir. Bizler Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş il Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren, Hizmet-iş Sendikası, Öz-Orman İş Sendikası, Öz-iplik İş Sendikası, Öz-İş Savunma ve güvenlik işçileri Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanlıklarımız adına ortak basın bildirimizdir."diye konuştu.

Santralde gerçekleşen darp olayı ile ilgili açıklama yapan Enerji-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Yetkilisi Keramettin Erdoğan, " Beni takip etmişler. Santralde, elektrik işletmesinden çıktığımda, benim çıktığımı haber etmişler ve arka arkaya 4 kişi koşmuş. Külcülük filosunun orada arkadan büyük ve sert bir cisimle başıma darbe aldım. Orada ben dengemi kaybedip yere düşünce tekmelediler.  Ben o sırada bilincimi yitirmiştim. Saldırıyı gerçekleştiren şahısların kim olduklarını sonradan öğrendik. Bu kişileri de gerekli mercilere şikayet ettik. " açıklamasında bulundu.

Enerji-İş Genel Başkanı Altunsoy: "Bu işin takipçisi olacağız"

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ise yaşanan darp olayının ardından yaptığı yazılı açıklamasında, "Olayı duyduğumuz andan itibaren üyelerimizle iletişim halindeyiz. Yapılan, demokratik sendikal mücadeleye darbedir. Biz hukukçularımızla, Hak-İş konfederasyonumuzla yetkilimiz Keramettin Erdoğan ve bütün üyelerimizin arkasındayız. Bu olaydaki kişilerin gerekli cezayı alana kadar da bu işin takipçisi olacağız" dedi. 

Editör: Haber Merkezi