Türkiye Maden- İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirilmesine ilişkin, "İşletme sahasının özel bir firmaya devri noktasında, 23 yıldır devam eden bir hukuki süreçte son noktaya gelinmiştir" dedi.
Akçul, sendikasının Afşin-Elbistan Şubesi tarafından bir tesiste düzenlenen iftar programda, çalışanın faydasına işler yapmaya çalıştıklarını vurguladı.
Nurettin Akçul, şunları kaydetti:
"Afşin-Elbistan Termik Santralleri ile kömür işletme sahasının özel bir firmaya devri noktasında, 23 yıldır devam eden bir hukuki süreçte son noktaya gelinmiştir. Bizim mücadelemiz hiç kimsenin canının acımaması yönündedir. Mücadelemiz her zaman , sizin tırnağınızın incinmemesi yönünde devam edecektir. Altı aydır süren bir toplu sözleşme sürecinden geçiyoruz. En son Kamu İşveren Sendikası ile bir araya geldik. Taleplerimiz çerçevesinde, toplu sözleşmenin dışındaki bölgesel manadaki taleplerimiz kabul görmedi. Biz de masadan ayrıldık."
Sendikacılığın ve siyasetin gelip geçici olduğunu dile getiren Akçul, asıl gücün insan ve işçilerde bulunduğunu söyledi.
Akçul, "Sizlerin birliği çok önemlidir. Birlik varsa dirlik vardır. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Bizler gelip geçiciyiz. Sizler hep bir aradasınız. Bizim çekişmelerimiz, seçim yarışlarımız olabilir. Ama şunu unutmayın siz hep burada olacaksınız. Hep birlikte yaşayacaksınız" diye konuştu.
Maden-İş Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı da iftar davetine katılanlara teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi