Polis Baba ve 5 Yaşındaki Oğlu, Diyarbakır'daki Kahpe Terör Saldırısında Şehit Düştü

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile şehit düşen polis memuru Ahmet Gülbahar'ın Kahramanmaraş'ın Afşin'deki ailesine acı haber verildi.

Diyarbakır-Batman karayolunda bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na saat 13.30 sıralarında terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan 35 yaşındaki polis memuru Ahmet Gülbahar ve 5 yaşındaki oğlu Utku Gülbahar'ın şahadet haberi Afşin'e kor gibi düştü.

Gülbahar ile oğlunun şehadet haberi, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Tabhasan ve İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım tarafından Afşinbey Mahallesi'nde yaşayan anne Şadiye Gülbahar'a verildi.

Babasını 3 yıl önce kaybeden şehidin annesi torunu ve oğlunun acı haberi üzerine sinir krizi geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edilen anne Gülbahar'ı, eve gelen yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehadet haberinin ardından şehidin evinin önüne Türk bayrakları asıldı.

- Tayini çıkmış, ev taşımaya gitmiş

Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli 35 yaşındaki 2 çocuk babası 10 yıllık polis memuru Gülbahar'ın Konya'ya tayininin çıktığı, ailesiyle Diyarbakır'a evlerini taşımak için son kez gittiği öğrenildi.

- Helalleşmeye gittiği sırada saldırı olmuş

Şehit Gülbahar'ın, 1 yaşındaki kızı Reyhan ve eşi Betül Gülbahar'ı evde bırakıp, 5 yaşındaki oğlunu yanına alarak görev yaptığı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ilişiğini kesmeye ve mesai arkadaşlarıyla helalleşmeye gittiği sırada saldırının meydana geldiği öğrenildi.

Bu arada şehidin kayınpederi İbrahim Demir'in de olayda ağır yaralandığı öğrenildi.

Şehidin amcasının oğlu Ekrem Gülbahar, yaptığı açıklamada, acılarının tarif edilemez olduğunu belirterek, "Ailesiyle Diyarbakır'a ev taşımaya gitmişti. Ev eşyalarını taşıma işi bittikten sonra çocuğu ile karakola giderek son ziyaretlerini yapmak istemişler ve o esnada da bomba patlamış." diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi