Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirmesinin ardından Afşin'e atanan 67 sözleşmeli öğretmen, sözleşmesini imzalayarak göreve başladı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, MEB'in yayımladığı sözleşmeli öğretmenlik başvuru kılavuzuna göre Afşin'e sözleşme yoluyla ataması yapılan 67 sözleşmeli öğretmen ile ilçedeki öğretmen açığının büyük ölçüde azaldığını söyledi.

Öğretmenlere yeni görevlerinde başarılar dileyen Turan, "Öğretmenlik mesleği insan yetiştirmek, nesiller yetiştirmek, ülke ilmine ve bilimine katkı sunmak için bir anahtardır. Öğretmenlik kutsal bir görevdir. İlçemizde göreve başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Ataması yapılan öğretmenlerin lise, ortaokul ve ilkokullarda derslere gireceklerini dile getiren Turan, "İlk etapta 8 öğretmenimiz sözleşmesini imzalayarak görevine başladı. İlerleyen zaman içerisinde güvenlik soruşturması biten öğretmenlerimiz göreve başlayacak ve sayı 67 olacak. Öğretmenlerimiz ilçemizde 4 yıl sözleşmeli olmak şartıyla görev yapacak. 4 yılı dolduran öğretmenlerimiz daha sonra 2 yıl kadrolu olarak çalışacak ve toplam 6 yıl ilçemizdeki öğrencilerimize ve ilçemize hizmet edecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizin her türlü sorun ve sıkıntılarında kapımız her zaman açıktır. Bize rahatlıkla ulaşabilirler." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi