2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'nda, Afşin'e 5'i uzman hekim 11 sağlık personeli kadrosu açıldı.

Afşin Devlet Hastanesi'nin 2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı yer değiştirme kurasında Göğüs Hastalıkları başta olmak üzere Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrah, İç Hastalıkları ve Ortopedi Ve Travmatoloji branşlarına uzman hekimlerinin atanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı 2019 Ocak dönemi isteğe bağlı iller arası atama tayin ve yer değişikliği başvurusu için süreç başladı. 25 Aralık 2018 Salı günü sona erecek başvuruların ardından 24 Ocak 2019 Perşembe günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek kura ile atamalar gerçekleştirilecek.

Atama tayin ve yer değişikliği başvurusu çerçevesinde Afşin'e 5'i uzman hekim olmak üzere toplam 11 personel için münhal kadrolara atamalar yapılacak.

Afşin Devlet Hastanesi’ne için Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrah, İç Hastalıkları ve Ortopedi ve Travmatoloji olmak üzere 5 uzman hekim, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü' 1 ebe, 1 tıbbı sekreter, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Büyüksevin Sağlık Evi'ne 1 ebe, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Esence Sağlık Evi'ne 1 ebe, Afşin Devlet Hastanesi'ne 1 psikolog, Afşin 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na 1 ilk ve acil yardım personeli kadrosu açıldı.

Atamaların ardından Afşin'de eksik olan branşlarda doktor eksikliklerinin tamamlanacağını ve ilçe halkına daha kapsamlı sağlık hizmeti verileceğini ifade eden Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, "Büyüyen ve gelişmekte olan hastanemiz hizmet ağına her geçen gün yeni hekimlerin eklenmesiyle birlikte vatandaş memnuniyetinin üst seviyede tutulması sağlanmaktadır. Ayrıca eksik olan diğer dallarda da atamaların yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Afşin halkına en iyi hizmetti sunmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi