Afşin'e kurulacak Tanır Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında "Halkın Katılımı Toplantısı" yapıldı.

Afşin'e yapılacak Tanır RES Projesi'nin hayata geçirilmesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince Oğlakkaya Mahallesinde halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için "Halkın Katılımı Toplantısı" yapıldı.

50 milyon lira yatırım maliyeti olan Tanır RES projesi kapsamında Afşin'e 18 adet rüzgar türbini kurulacak. Kurulacak olan rüzgar enerjisi santralinde her bir türbin 1 MW elektrik enerjisi üretecek.

Güney RES Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Afşin ile Sivas ili, Gürün İlçesi sınırları içerisinde rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla toplam 20 MWm/MWe kurulu gücünde Tanır Rüzgar Enerjisi Santrali kurulup işletilmesi planlanıyor.

50 milyon lira yatırımla kurulacak olan santralde her biri 1 MW kapasiteli 20 adet rüzgar türbini kurulacak. Afşin sınırları içerisinde 18 adet türbin ve Şalt Merkezi, Sivas ili, Gürün ilçesinde ise 2 adet türbin yer alacak.

Santralde yılda 70.000.000 kWh elektrik üretilecek ve üretilen elektrik enerji nakil hattı ile tek hat şemasına uygun olarak Darende TM 154 Kv Yüksek gerilim bağlantı noktasına iletilecek.

Editör: Haber Merkezi