AK Parti Milletvekili Kılıç: "Afşin, doğuyu batıya bağlayan geçiş güzergâhı olacak"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç,  "Afşin, Kapıdere ve Sarız yolları ile Çukurova'yı, doğuyu ve batıyı bağlayan, önemli iki yolun kesiştiği güzergâh durumuna gelecek. Afşin Çukurova'nın geçiş güzergâhı olacak." dedi.

45. Geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür veKarakucak Güreş Festivali için Afşin'e gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Afşin'e yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Afşin'de 3 yılı aşkın bir süre müftü olarak görev yaptığını ve bölgeyi çok iyi bildiğini ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kılıç, " İnsanımıza hizmet, ülkemizi, ilimizi, Afşin’imizi bayındır hale getirmektir. İnsana hizmet, hizmetlerin en temelidir. İnsanların hayırlısı ise insanlara hizmet edendir. Bu anlamda Türkiye eski Türkiye olmadığı gibi, Kahramanmaraş eski Kahramanmaraş olmadığı gibi, Afşin’de eski Afşin değildir. Ben Afşin'in eski halini de biliyorum." dedi.

Afşin'e birçok alanda yatırım yapıldığını dile getiren Kılıç, şunları söyledi:

" Yaptığımız ve yapıyor olduğumuz hizmetler var, yapacağımız hizmetlerde var. Karayollarımız, grup yollarımız, mahalle içi yollarımız, altyapı, üstyapı, eğitim hizmetleri, yurt hizmetleri, doğalgazımız, sulamamız, bunlarla alakalı türlü türlü çalışmamız devam etmektedir. "

- Afşin Çukurova'nın geçiş güzergâhı olacak

Kahramanmaraş- Göksun duble yol çalışmalarımız devam ediyor. Burada birçok tünel açılarak hizmete girdi. Ayrıca yine çok önemli bir yatırım olan Göksun-Elbistan Karayolu çalışmaları aralıksız ilerliyor.  Yapım ihalesine sonradan dahil olan Çobanbeyli-Erçene arasındaki duble yol çalışmalarımızda da çalışmalar devam ediyor. Afşin'in en eski projelerinde biri olan, Afşin'i geçiş güzergâhı hale getirecek projeleri hayata geçirmek istiyoruz.  Afşin’e kadar ve Elbistan Malatya’ya kadar çalışılan yerler ve çalışılacak olan yerlerde var. Ve yine doğudan Van’dan, Diyarbakır’dan gelip Nissimi köprüsüyle Adıyaman’dan geçip Gölbaşı’ndan Elbistan’a ve Afşin’imize gelen Kapıdere yolumuz, Afşin üzeri Sarız’dan en kestirme yol Kayseri’ye ve Ankara’ya da bağlanacaktır. Dolayısıyla Afşin’imiz gerek Çukurova’yı doğuya, gerekse de doğuyu batıya bağlayan önemli iki yolunu da kesişir merkezi ve güzergâhı durumundadır." açıklamasında bulundu.

Ankara'da, bakanlıklarda ve kurumlarda temaslarının bulunduğunu söyleyen Kılıç, şu ifadelere yer verdi:

"Gençlik Spor Bakan Yardımcımızı ve Devlet Su işleri Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Orada Kahramanmaraş’ımızın bu konularını görüştüğümüz gibi Afşin’in konuları da gündeme geldi. Afşinli vatandaşlarımızın en önemli isteklerinden birisi doktor ve uzman doktor açıklarıydı. Kahramanmaraş il genelinde sağlık açısından hastanelerimizin donanımı, ambulanslarımız, doktor ve personel taleplerimiz açısından %90’ı kısa sürede yerine getirildi. Afşin’imize de bu son talepler çerçevesinde 4 uzman doktor ve 10 pratisyen hekim yeniden verildi. Zaten Afşin’imizde 50 kadar doktorumuz vardı, şuanda Afşin’imizde hastane ve aile hekimliği olarak 64 tane doktorumuz bulunmaktadır. Göğüs uzmanı olmak üzere birkaç uzman açığımız daha var bunun da bilgisindeyiz, bilincindeyiz. İnşallah bu eksikliği de gidereceğiz."

Kılıç, doğalgaz çalışmaları ve yeni devlet hastanesi süreçleriyle ilgili bilgi verdi.

Afşin Yeni Devlet Hastanesinin yapım ihalesinin Eylül ayı içerisinde yapılacağını ve Afşin'de yoğun olarak devam eden doğalgaz çalışmaları kapsamında en geç 15 Ekim'de evlere doğalgaz verileceğini ifade eden Kılıç, " Hastanemiz, yeni proje değişikliğiyle beraber yeni yerinde eylül ayı içerisinde 150 yataklı Afşin hastanemiz ihale edilecek.  Doğalgazımız da çalışma yapılan yerlere 15 ekim itibariyle bağlanıp verilecektir.  Biz işlerimizi el birliğiyle, iş birliğiyle yürütüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Afşin’imizin her bir meselesini takip ediyoruz ve takip edeceğiz. Çünkü Afşin’imiz bize her meselede her türlü desteği verdi. Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı da sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi