Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, 2017 yılı içderisinde Afşin'e, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından doğalgaz arzının sağlanacağını söyledi.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün, Afşin’e 2017 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıklamasının ardından Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, şehir merkezindeki dağıtım işlerinin başlatılması için gerekli mücadeleyi vermeye başladıklarını kaydetti.

2015 yılında çalışmalarına başlanılan Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesinin büyük oranda tamamlandığını ifade eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, " Afşin'in doğalgaza kavuşması ilçenin geleceği için çok sevindirici bir durum.   İlçemizin yıllarca özlemini çektiği doğalgaz çalışmalarından sonra hava kirliliğinden kurtulacağı" dedi.

Afşin-Elbistan-Divriği doğalgaz boru hattı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve 2017 yılı içerisinde hatta doğalgaz verileceğini belirten Kaymakam Budan, "Toplamda 122 kilometre olan doğalgaz hattının 111 kilometrelik kısmı tamamlandı.  Geriye kalan 11 kilometrelik kısmın ise en kısa tamamlanarak ilçemize doğalgaz arzı sağlanacak. Bu bizler için çok sevindirici bir durum, özellikle katı yakıt kullanımı nedeniyle hava kirliliğine sebep olması neticesinde ve aynı zamanda enerjiye insanlarımızın daha ucuz bir şekilde ulaşmasına devletimizin yaptığı önemli yatırımlardan birisi." açıklamasında bulundu.

Afşin'de gaz dağıtımı yapacak olan firmayla gerekli görüşmelere başlayarak biran önce gaz dağıtımın sağlanacak hattın çalışmalarına başlanması gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Budan, açıklamasına şöyle devam etti:

"BOTAŞ Genel Müdürlüğümüzün vermiş olduğu son bilgiler doğrultusunda Afşin ilçemiz ve komşu ilçemiz Elbistan bizim bünyemizde bulunan özellikler A ve B Termik Santrallerimiz için doğalgaz çalışmasını başlatmışlardı. BOTAŞ Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu son açıklamada 2017 yılı içerisinde ilçemize ve bu bünyedeki termik santrallerimize doğal gaz arzını BOTAŞ’ın sağlayacağı noktasında bilgiler geldi.

Bu bizler için çok sevindirici bir durum, özellikle katı yakıt kullanımı nedeniyle hava kirliliğine sebep olması neticesinde ve aynı zamanda enerjiye insanlarımızın daha ucuz bir şekilde ulaşmasına devletimizin yaptığı önemli yatırımlardan birisi. Sadece BOTAŞ’ın doğal gaz ana hatlarıyla getirilmesi bizim gaza ulaşmamız için yeterli değil. Doğalgazın şehir içindeki dağıtımını sağlayacak lisans sahibi olan ARMADAŞ Arsan Maraş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. firması tarafından yapılacak. ARMADAŞ firmamızın özellikle şehir içi alt yapı çalışmaları bir an önce başlaması lazım. Bizde ilgili kurum temsilcileriyle, şirket temsilcileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde oldukça ciddi bir adım sağlandı. İnşallah en kısa sürede Afşin ilçemizde Elbistan ilçemizde ve santraller bölgesinde ARMADAŞ firmasının alt yapı çalışmalarına bir an önce başlar."

Afşin olarak 2017 yılı içerisinde doğalgaz enerjisinde faydalanmak istediklerine değinen Budan, "Kaymakamlık olarak halkımızın bir an önce bu hizmete hem ucuz enerji noktasında hem yakıt enerjisi noktasında temiz yakıta ulaşması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu Afşin Belediyemiz ve Afşin Kaymakamlığımız olarak yerine getireceğimizin sözünde bulunduk. Yeter ki alt yapı çalışmaları başlasın ve BOTAŞ Genel Müdürlüğünün getirdiği ana hattın ARMADAŞ eliyle de şehir içi hatlara döşenerek birbirimize konutlarımıza iş yerlerimize ulaşması noktasında 2017 yılı bu hizmete hemşehrilerimizle birlikte ulaşalım. İnşallah somut çalışmalar sahadaki çalışmalarla başladığında halkımızın gözü önünde bu çalışmalar gerçekleşir. Kaymakamlık olarak özellikle kamu kurumlarının aboneliği noktasında hizmete ulaşmamız isteyen vatandaşlarımızın da kendi hazırlıklarının yapacaklardır. İnşallah ilçemize ve Termik Santrallerimize ulaşmasıyla tüm Türkiye’ye hayırlı olur.

Editör: Haber Merkezi