Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Afşin Devlet Hastanesi personeli tarafından ortaklaşa yangın tatbikatı yapıldı. 

Afşin devlet hastanesi Başhekimliği tarafından, Kahramanmaraş Büyükşehir itfaiye Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Tatbikat öncesinde Hastane yönetimi, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile tarafından hastane personeline yangın, yangın çeşitleri ve yangın tüpleri hakkında bilgi ve yangın esnasında hasta kurtarma ve tahliye konusunda bilgi verildi. Daha sonra ise hastane bahçesinde yakılan ateşe eğitme katılan personeller, yangın tüpleriyle yangına müdahale etti.

Tatbikat ardından bilgi veren Afşin Devlet Hastanesi İdari ve Mali Müdürü Burak Noyan Binboğa, “ Çok hassas bir kurumda çalışma yürütüyoruz. Dolayısıyla, yangın, deprem gibi doğa olayları her zaman karşılaşabileceğimiz bir durum. Her an her şey olabileceği düşüncesiyle bu konuda personellerimizin bilgi sahibi olmasını istedik. Tatbikatta, yangın ve afetlerde ne tür tedbirler alınabileceğini görmüş olduk. Gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu bağlamda kendimizi olası bir durumda neler yapabileceğimiz konusunda test ettik. Bu kapsamda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Dairesi Başkanlığı seminer ve tatbikat için yardım istedik. Buraya gelerek bizlere eğitim veren itfaiyeci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür tatbikatlar yaşanabilecek afetler karşısında alınacak tedbirler ve eksiklerin görülmesi açısından son derece önemli” açıklamasında bulundu.

Afşin Devlet Hastanesi Bahçesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatına görevli personelin yanı sıra, idari personel ve hasta yakınları katıldı.



Editör: Haber Merkezi