‘3-8 Kasım Organ ve Doku Haftası’ dolayısıyla Afşin Devlet Hastanesinde, organ bağış standı açıldı.

Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı birimi tarafından açılan stantta başvurular alınarak, organ nakli hakkında vatandaşlara broşürlerle bilgilendirme yapıldı.

Açılan stantta organ bağışı başvurularının aldığını belirten yetkililer, "Türkiye’de organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği, organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ bağışı konusunda teşvik edilmesi amacıyla ülkemizde her yıl 3-8 Kasım ''Organ ve Doku Bağışı Haftası'' kutlanmaktadır." ifadelerine verdi.

18 yaşını doldurun her bireyin organ bağışında bulunabileceğini aktaran yetkililer, " Organ bağışı, bir kişinin hayatta iken kendi isteği ile, tıbben yaşamı sona erdikten(beyin ölümü gerçekleştikten) sonra doku ve organlarının, başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu iki şahit huzurunda belgelemesidir. Akli dengesi yerinde, 18 yaşından büyük olan herkes organ bağışında bulunabilir. Organlarının birini bağışlayacağı gibi tamamını da bağışlayabilir. Organ bağışı yapılsa bile her ölümden sonra organ nakli mümkün değildir. Organ alınıp nakil yapılabilmesi için kişinin sadece yoğun bakımda solunum cihazına bağlı iken beyin ölümü gerçekleşmiş olması gerekir. Nakil işlemi sadece Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilenmiş profesyonel bir organ nakli ekibi tarafından yapılır."diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi