Afşin Devlet Hastanesinde toplum ve bireyin bilgi ve farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla Gebe ve Diyabet Okulu açıldı.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Afşin Devlet Hastanesinde açılan Gebe ve Diyabet Okulunda Anne ve bebek ölümlerinin son bulması, anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süresince gerekli eğitimleri alması için hayata geçirilen "Gebelik Okulu Projesi" kapsamında anne-bebek sağlığı dikkate alınarak sağlıklı bir gebelik ve sonrası hakkında anne adaylarına gereken eğitimler veriliyor.

Gebe Okulu, anneleri bilinçlendirecek

Eğitimlerde, gebe ve sağlık personelinin iletişimi, üreme organları ve gebeliğin oluşumu, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, günlük yaşam, beslenme ve nutrisyonel destek, gebelik izlemleri, rutin yapılan tetkikler ve bağışıklama, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, gebelikte tehlike belirtileri ve yapılması gerekenler, doğum süreci, doğum ağrısı ile baş etmede ilaçsız yöntemler, doğum sonu dönem ve özellikleri, yeni doğan bakımı ve doğum sonrası gebelikten korunma konuları anlatılıyor.

Afşin Devlet Hastanesi açtığı diyabet okuluyla diyabet hastalarını ve vatandaşları bilinçlendirecek.

Açılan okulda, diyabetin ne olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği, gerek yaşam tarzı değişikleri, gerek tedaviyle beraber hastalara öğretiliyor.

Eğitim yoluyla diyabet hastalığının birçok komplikasyonunun önlenebileceğini ifade eden yetkililer,  “Diyabet okulunda temel amaç diyabet hastalarına gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile daha kolay yaşamalarını sağlamaktır. Bu okulda hastalığı hakkında daha bilinçli ve eğitimli diyabet hastalarının yanı sıra diyabet hastası olmayıp da bu hastalığa aday olan kişilerinde diyabet hakkında bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi