Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Güvençer, herkesin canını dişini takarak her zamankinden çok daha fazla bu memleket için çalışmak zorunda olduğunu kaydetti.
Afşin Devlet Hastanesinde 282 Bin TL yatırım bedeli ile yürütülen bakım onarım çalışmaları tamamlandığını ifade eden Güvençer, "Bu çalışmalar kapsamında; Acil servis girişindeki çatı yenilendi, morg, başhekimlik ve poliklinik girişine çatı yapıldı, çatı katındaki yemekhane genişletilerek asma tavan yapıldı ve eski binanın dış cephe duvarları boyandı. Tadilatın tamamlanması ile hastane daha modern bir görünüme kavuştu" dedi.

Tarımsal Altyapı Hizmetleri Verilmeye Devam Ediliyor

Tarım arazilerinin tarım dışı kullanılmasını önlemek çalışmaların devam ettiğine değinen Güvençer, " Afşin, Andırın, Onikişubat ve Elbistan mahallelerinde toplam 96 çiftçiyle bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Ayrıca ilçelerimizde, hayvanların mera ve yaylaklardaki su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 40 bin TL harcama yapılarak yaptırılan 180 adet sıvatın dağıtımına başlanmıştır" açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş'ta da son 2 hafta içerisinde iki şehit için üzücü tören düzenlediklerini dile getiren Güvençer, şunları kaydetti:

"Hayat gelip geçiyor ama o özel zamanların acıların bıraktığı izler silinmiyor. Elbette ilk ağır, keskin acı şehitlerimizin anne, babalarının eş ve çocukları yaşıyor. Allah onlara sabırlar versin. Aynı zamanda o acı hepimizin ortak acı ülkenin acısıdır. Birilerinin gözünü kırpmadan canını feda ettiği bu memleket için emanetin sürükleyicisi olarak bizler çok fazla çalışmak durumundayız. Alt alta sıralanacak hiçbir gerekçe eksikliğimizin ve gecikmemizin mazereti olamaz. Canımızı dişimize takarak her zamankinden çok daha fazla bu memleket için çalışmak zorundayız. Sonuç odaklı olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini ön planda tutmak zorundayız.”

Vali Güvençer başkanlığında yapılan Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm toplantısına, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve temsilcileri  ile kurum amirleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi