Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Merkezi, Afşin'de kan bağışlarını kabul etti. Afşin'de iki gün boyunca kan bağışlarını kabul eden Türk Kızılay’ına 210 ünite kan bağışı oldu.

Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Merkezi,  Ziraat Bankası yanında vatandaşların kan bağışlarını topladı. Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Merkezinden uzmanlar, Afşin'de iki günde 210 ünite kan bağışı toplandığını ifade ederek Afşinli vatandaşlara kan bağışına olan ilgiden dolayı teşekkür etti.

Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Merkezinden uzmanlar, Afşin'de kan bağışında bulanan vatandaşlara kan bağışının önemini ve faydalarını anlatarak kan bağışlarını topladı.

Kan vermenin  önemine değinen Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi uzmanları, "Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak Afşin'de iki gün stant açtık ve vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul ettik . Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağış merkezi olarak kesinlikle her ay ilçelerimize uğrayıp kan bağışlarını toplamaktayız. Kan bağışının insan hayatında iki önemli yeri var. Birincisi hayat kurtarmak, bir ünite kanla üç ayrı hastanın hayatını kurtarabiliyor. Ayrıca bunun dışında kan bağışında bulunmak sağlık açısından da çok faydalı bir eylemdir. Kan vermek kalp krizi riskini azaltmakta, damar tıkanıklığı riskini azaltmaktadır. Kan bağışı veren vatandaşlarımız tekrar bizlere dönerek çok memnun kaldıklarını ve rahatladıklarını ifade etmekteler. Afşin'de  210 ünite kan bağışı toplandı. Kan, üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Ayrıca kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza bulaşıcı hastalıklar testini yapıyoruz ve bir sıkıntı çıktığı zaman vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kan bağışında bulunan kişi bu sayede bir hastalık olup olmadığını öğrenebiliyor. Kan bağışı çok faydalı bir aktivitedir. Kan verme alışkanlığını kazandırmalı, kan verme konusunda toplumun bütün kesimlerinde bir duyarlılık oluşturmalıyız. Buradaki asıl amacımız; insanlarımızın ihtiyaç duydukları kanı bulabilmeleri. Kan bağışında bulunarak bir yandan sağlığımıza faydasının olduğunu, diğer yandan da kan bekleyen birçok kişinin hayata tutunmasına da yardımcı olduğumuzu unutmamalıyız. Bütün duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz." ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi