Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulunca (MYO) "Afşin'de Yaşam, Yaşam Doyumu ve Göç Algısı" konulu anket araştırmasının sonuçları kamu ve kurumlarla paylaşıldı.

Afşin Kaymakamlığı tarafından Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Durmuş Deveci, Afşin Meslek Yüksekokulunca Afşin için hazırlanan anket araştırmasının Türkiye'de örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Anket çalışmasının bilimsel kaynaklara dayandığını ifade eden KSÜ Rektörü Durmuş Deveci, "Afşin Meslek Yüksekokulu Afşin ile ilgili geniş katılımlı ve çok konulu bir anket çalışması yaptı. Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Kaya, öğretim görevlileri Nurettin Koca, Ahmet Tambay ve İrfan Marangoz'un görev aldığı çalışmada önemli sonuçlar ortaya çıktı. Bu araştırma, bir kimselerin ya da kurumların açığını aramak değil, objektif olarak bakmak ve geleceğe yön vermek içindir.  Eksikliklerimizi görelim, iyi yönlerimizi görelim diye araştırmalar yapıyoruz. Amacımız hep üzüm yemek, bağını sormak değil. Anket çalışmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak en iyi üniversiteler arasında yer aldığını dile getiren Deveci, "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 108 devlet üniversitesinin yer aldığı 2018 Akademik Teşvik Performans sıralamasında 21'inci sırada yer aldı. Her geçen gün kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. Üniversitemizin tıp fakültesi yine Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Bünyemize iki yeni fakülte açmak üzere girişimlerimiz var. İnşallah bu fakültelerden biri hukuk fakültesi olacak." diye konuştu.

Üniversitenin 40 bin öğrenciye hizmet verdiğine değinen Deveci, "Geçen yıl 12 ayrı bölüme yeni öğrenci aldık. Bu yılda tamamlayabilirsek bir o kadar daha öğrenci alacağız. 46 bin öğrenci hedefimiz var" açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından hazırlanan "Afşin'de Yaşam, Yaşam Doyumu ve Göç Algısı" konulu araştırmanın uluslararası geçerlilik kazanan bir çalışma olduğunu söyleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, elde edilen sonuçları Afşin'deki tüm kamu ve kurumlarıyla paylaşılmasının önemine değindi.

Anket çalışmasında çıkan sonuçları ayrıntılı bir şekilde ele alınması gerektiğini belirten Budan, " Afşin Meslek Yüksekokulumuz bu çalışmayı bize sundular.  Bu araştırmanın üzerinde biraz düşünülmesi, konuşulması ve tartışılması gerektiğine biz inandık. Sadece ilçemizde kamu hizmeti üretenleri ilgilendiren bir konu değil. Afşin'in yerlilerine, Afşin'de yaşayanları bir şekilde Afşin ile hasbıhal olan tüm hemşerilerimizin bu konunun ayrıntılarına vakıf olmasını istedik.Aanket çalışması yapılırken hocalarımızın hedef kitlelerindeki hemşerilerimizin hangi duygu ve düşüncelerle o sorulara cevap verdikleri, o sorular karşısında aldığımız cevapların arkasındaki nedenleri ve sebepleri ayrıntılı olarak gündemimize almak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

konuşmaların ardından, Afşin MYO tarafından hazırlanan Afşin kamu kuruluşları bazında 'İş Sağlığı ve Güvenliğinde Neredeyiz" ve "Afşin'de Yaşam, Yaşam Doyumu ve Göç Algısı" konulu anket çalışması katılımcılara paylaşıldı.

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kaya, siyasi partilerin temsilcileri, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruşu temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi