Afşin'de İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında toplanan bir tırlık insani yardım malzemesi, Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, tırın uğurlanması töreninde yaptığı konuşmada,  Suriye'nin İdlib kentinden rejim saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın tampon bölgeye sığınan halkın zor şartlar altında yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'nin, tüm dünya Müslümanlarının yanında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin halkımız yine ümmet bilinci ile hareket etti. Zor durumda bulunan Müslüman kardeşlerimize, hemşerilerimiz ellerinden geldiği kadar yardımda bulundular. İlçemizde bu yardım organizasyonunu sağlayan ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün Suriye'de yaşayan insanlarla, unutulmamalıdır ki tam 97 yıl öncesine kadar aynı ülkenin vatandaşlarıydık, aynı bayrak için çarpışıyorduk. Sınırlarımızın suni olarak ayrılmasının dışında şuanda değişen bir şey yok. Yine aynı dinin mensubuyuz. Bu tür yardımların koparılan hatların tekrar bağlanmasına vesile oluyor. Rabbim bu günleri kimseye yaşatmasın. Yaklaşık 900 yıl dünya coğrafyasının büyük bir kısmına hükmetmiş, dünyada adalet sağlamış bir milletin evlatları olarak mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilcisi Durdu Özkök de Suriye'nin İdlib kentindeki savaş mağdurları için un, gıda ve yaşam malzemesinden oluşan 1 tırlık insani yardım malzemesi topladıklarını bildirdi.

İdlib'de büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirten İHH Afşin Temsilcisi Durdu Özkök, "İdlib'e yapılan saldırıda yüzbinlerce insan mağdur oldu ve saldırılar halen devam ediyor. Türkiye olarak hiçbir drama sessiz kalmadığımız gibi şimdide sessiz kalmadık. Ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, yardım kuruluşları bu yaraya merhem olabilmek adına yardım kampanası başlattı. Afşin'imizde de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilciliği öncülüğünde yardım kampanyası başlattık. Kampanya süresince bize destek veren tüm yardımseverlerimizden Allah razı olsun. 1 tır dolusu insani yaşam malzemesini Suriye'deki kardeşlerimize gönderiyoruz." Diye konuştu.

Konuşmanın ardından, gıda, un, battaniye ve giyimden oluşan paketleri taşıyan tır, İdlib'e uğurlandı.

Editör: Haber Merkezi