Afşin'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlilerinde, vatandaşlar demokrasi nöbeti için meydanları doldurdu.

Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesinin koordinesinde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitleri Anma Programı" kapsamında, yatsı namazının ardından aralarında kent protokolünün de bulunduğu çok sayıda kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Afşin Belediyesi önünde toplandı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek,  Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta tarafından dua okundu.

Etkinlikte Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Havalimanı'ndan konuşması alana kurulan dev ekranda izlendi.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, burada yapmış olduğu konuşmada, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin ardından Türkiye'ye kafa tutmaya yeltenecek zihniyete, Türk milleti olarak nasıl cevap vereceğini gösterdiğini söyledi.

15 Temmuz'da milletin dik duruşunun tarih kitaplarına altın harflerle yazıldığına değinen Pınar, "Demokrasi nöbeti adını verdiğimiz bu gece Türk milletimizin şanlı tarihinde yerini alan önemli bir kavram oldu. İnşallah bu millet bir daha böyle bir mücadele vermek zorunda kalmaz. Bu yıl vatandaşlarımızın '15 Temmuz Anı Defteri'ni kullanımına sunuyoruz. Tarihe not düşmek isteyen vatandaşlarımız duygu ve düşüncelerini bu deftere yazacaklar. İnşallah bizler de bu yazılanları gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, tüm gazilerimize Allah'tan sağlık ve sıhhat diliyorum. Katılımlarınız için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

3 yıl önce gerçekleştirilmeye darbe girişiminde ülkenin tek vücut haline geldiğini ve darbeyi püskürttüğünü ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ise şunları söyledi:

"Demokrasi nöbetimizi 15 Temmuz'u unutmamak için birlik ve beraberlik içerisinde tutmaya devam edeceğiz. Türk milleti tarih boyunca birçok badire atlattı. Bazen hürriyetini kaybetti, bazen badireleri bertaraf etti, bazen ise savaşta yokluk ve sefalet içerisinde olmasına rağmen istikbal ve istiklalini kazanmayı bildi. Rabbim bize istiklalimizi kaybettirmesin inşallah. Dünya durdukça yeryüzünde hür ve bağımsız bir devlet olarak yaşamayı bizlere nasip etsin. Bizim kahramanlarımız bitmez. Bu millet hiçbir zaman esarete boyun eğmedi ve eğmeyecek. Burada toplanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Afşin Belediyesi tarafından, etkinliklere katılan vatandaşlara tatlı ikramında bulunuldu.

Programa, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi