Afşin'de 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 11 işçi, düzenlenecek tören ve okunacak mevlitlerle anılacak.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 7 yıl önce yaşanan göçükte yaşamını yitiren 11 madenci mevlidi şerif programı ve anma programı düzenlenecek.

Çöllolar Kömür Sahası'nı işleten Park Teknik A.Ş. tarafından düzenlenecek olan anma töreni, 10 Şubat 2018 Cumartesi günü Çöllolar Kömür Sahası'nda gerçekleştirilecek.

- Olayın geçmişi

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı.

Göçük altından dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cansız bedenlerine ise ulaşılamamıştı.

Meydana gelen göçükte hayatını kaybeden madenciler için Çöllolar Kömür Havzasında anıt mezar yapılmıştı. Çöllolar'ı kuş bakışı gören bir alana yapılan anıt üzerinde göçükte hayatını kaybeden madencilerin isimleri yer alıyor.

Göçükle ilgili 23 kişinin yargılandığı davada mahkeme, 4 yıl 2'şer ay hapse mahkum ettiği 4 sanığın cezasını 91 bin 200'er lira para cezasına çevirmişti.

Editör: Haber Merkezi