Eski tip sürücü belgelerinin yenisiyle değiştirilmesi işlemine Afşin'de başlanıldığını belirten, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, vatandaşların online randevu sisteminden randevu alarak işlemlerini gerçekleştirebileceğini söyledi.
Konuyla alakalı açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Yüce, “Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait  "www.surucurandevu.egm.gov.tr" internet adresinden online randevu aldıktan sonra ilçe trafik tescil birimine gelerek yeni tip sürücü belgesi için işlemlerini yapabilir" dedi.

- Online sistemle günde 20 kişiye randevu verilecek

Yeni tip sürücü belgesine geçişin 5 yıl içerisinde tamamlanacağına değinen Yüce, " Eski ehliyetlerini, yenileriyle değiştirmek isteyen vatandaşlarımız online başvurusunu yaptıktan sonra trafik tescil birimimiz tarafından günde 20 kişiye tekrar dönüş yapılacak. Randevusunu alan vatandaşımız,  tek hekimden alınan "sürücü olur" raporu, 2 adet 5x6 ebadında biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, eski sürücü belgesi ve 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz belgesi istenecek. Sürücü belgesi başvurusu kabul edildikten sonra vatandaşlarımıza sürücü belgesi yerine geçen geçici belge düzenlenecek ve 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi beyan edilen adrese gönderilecek. PTT tarafından adrese gönderilen sürücü belgeleri için herhangi bir ücret ödenmeyecek" açıklamasında bulundu.

Yüce, yeni tip sürücü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için ise 10 yıl geçerli olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi