Afşin'de, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce (İŞKUR), Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğünde 6 ay süreyle istihdam edilecek geçici işçiler kurayla belirlendi.

TYP kapsamında, Afşin Belediyesi bünyesinde 6 ay süre ile çalışacak 40 işçinin alımı için 642 başvuru oldu.

Afşin Belediye Düğün Salonunda noter huzurunda çekilen kurada belediye bünyesindeki çevre temizliği, park düzenlemeleri, ağaçlandırma gibi işlerde çalışacak 40 kişilerin isimleri belirlendi.

Belediyede çalışacak 40 geçici personelin 2 Ocak 2019 Çarşamba günü işbaşı yapacağını belirten Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, " Belediye bünyemizde 6 ay süreyle istihdam edilecek vatandaşlarımızın, maaş ve sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak. Kurada isimleri çıkan arkadaşlarımızla 6 ay boyunca inşallah Afşin'e daha iyi hizmet edeceğiz. Afşin'imize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

TYP kapsamında, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğünde de 6 aylığına 5 kişinin belirlenmesi için Afşin Devlet Hastanesi eğitim salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi